Еднаш кога внесував пари на сметка во НЛБ ми вратија една што беше оштетена ми кажаа не примале искинати (беше скината малку на ќошот) јас не ја ни приметив. Мислам дека во Комерцијална можеш.
Хмммм, за во странство не знам, не сум сигурна. Јас мислев дека за тука прашуваш Најубаво да прашаш таму.
Дали при вадење на извод од матична книга на родените истиот го даваат веднаш или е потребно да се почека одреден период? Благодарам!
Јас вадев во октомври и до 15.00ч работеа. Не ми го дадоа одма, многу чекав, 2 недели и више. Електронски поднесов барање.
Јас вадев во септември. Прво отидов на шалтер во општина и ми рекоа дек ќе треба да го чекам 1 месец. После online пополнив барање и ми беше готов за некои 7 раб. дена.
Здраво може ли некој да ми одговори на прашањево? Имам другарка што ќе се сели во Шведска за брзо време таму има чичко и ќе живее со него исто така обезбедена има и работа. Девојката има извадено пред брзо време државјанство за таму и чека уште лична карта. Она вика дека таму ќе остане и не се враќа тука ама другар ми кажа дека повише од 6 месеци не може да остане таму... Прашањето ми е дали ќе и дозволат да остане повише од 6 месеци или што е работата? Она вика таму ќе остане засекогаш и ќе си почне нов живот плус обезбедена работа има таму, а другар ми вика дека нема да може повише од 6 месеци да остане со оглед дека планира да работи. ???? Нешто не ми штима у целава работа...
Па чим има државјанство извадено и лична карта значи ќе остане. За работа (6 месеци) колку што знам не треба државјанство.
Дали има некој тука шо има користено гастро комплекс и како им помогнал ме интересира? Очајна сум и веќе рекламите ги гледам извесен период и сакам да купам.
Дали вреди да се поправи таблет кој што има проб со батеријата (најверојатно) затоа што колку и да стои на полнач се полни, но многу слабо држи батеријата, пред некое време сам ми се исклучи и еве веќе не сака да се уклучи, две ипол год ми е користен околу 10.000 го земав...