Како да ги направам фармерките малку пошироки, не можам да ги вратам зошто другото бројче ми е на половината широко?? ви благодарам
Си сменив лична карта. Дали знаете каде треба да направам промена на лични податоци? Банка, ујп, фзом, пиом..? И ако треба секаде, има начин за електронски/преку телефон да не трчкам по гужви секаде?
Девојки, дали вакво нешто можам да најдам во Џамбо ? Или предложете каде би можела да најдам. Итно ми е за вечер...
Немам време за тоа. Барам нешто готово Сепак фала ти, и јас помислив на тоа ама поедноставно ми е да купам
Во државните институции мора да однесеш соодветни обрасци за да можеш да ги ажурираш податоците. Треба да направиш промена во УЈП,ФЗОМ,ПИОМ, а во врска со банката зависи која банка,знам дека НЛБ имаат опција преку страната да направиш промена,а за другите банки незнам
Јас менував пред неколку години, околу 3 да речеме. Прво мора да се смени личната карта. После со неа менуваш останати документи. Возачка и пасош накнадно менував, откако добив нова лична карта.
Јас сменив презиме, освен пасош ништо друго не сменив, нормално и ги ажурирав податоците во банка. ФЗОМ и ПИОМ што треба да се менува, не е автоматско? Ја дадов новата лична карта на работа, што значи дека течат придонесите на новото презиме. Прв пат слушам, а и никој не ми кажал, бидејќи никој не ни менувал во горенаведените.
Да, немам ништо посебно носено таму. Само по банки и слично. Мислам и ФЗО некако не беа поврзани тогаш ама не сум сигурна. Мислам на стара адреса ми стигна некое писмо тогаш, но не сум 100% сигурна.
Да ве прашам дали работи некоја филијала на стопанска банка во сабота и ако да, која и до колку часот??
Да ок е тоа,но ако не си ажурирала податоци во пиом,ујп и фзом тогаш таму си со старото презиме... придонесите немаат врска со презимето Кога ти подготвуваат плата битно им е твојот матичен бр.