Треба да и’ пишам порака на една професорка да ја прашам за клучот за курсот како е. Не знам точно како да ја формулирам пораката, т.е. не знам како да и’ се обратам. Мала помош.
Професорке,овде таа и таа студентка,сакам да ве прашам да ми го кажете клучот за курсот. Однапред би благодарам. Поздрав,имајте пријатно попладне.
Доколку се уште не си пратила меил, еве ти мала помош како да се обратиш формално кон професор. Почитуван/а проф.(името), овде прашањето- пр. сакам да Ви се обратам за следново прашање.... Со почит, Твоето име и презиме P.S. погоре видов предлог но имам неколку забелешки. Кога се праќа формална порака (без разлика дали е кај проф., институција и сл.) не се користат изрази како Поздрав, Однапред ви благодарам, Имајте пријатен ден. Исто така внимавајте на персирањето, секогаш користете го правилно. Поздрав (овде можам да ве поздравам, ова не е формален говор)
Женски,треба да раскажам филм за утре по македонски.Дајте ми идеја кој да го раскажам(некој културен филм де )
Раскажи го Пред дождот, мој омилен, плус и наш филм е. Имаш и тема за филмов, ако сакаш читни ја. filmovi/pred-dozdot-before-the-rain-t6836/?hilit=%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%20%D0%B4%D0%BE%D0%B6%D0%B4%D0%BE%D1%82
Кажете ми некои марки на накит, не луксузни туку од оние што се винтиџ, што може да се носат секојдневно и се ефтини. Нешто у рангот на Betsey Johnson
Девојки, мајка ми си ја изгоре раката од едно тенџере и сега цела и е црвена и подуена на некои делови. Нешто за брза ’интервенција’ ?
БиЈу, доколку нема меури на раката нека ја држи под ладна вода 10тина минути, а ако има нека побара медицинска помош.
Ако имате при рака улје за коли нека ја потопи раката и нека ја држи 10 мин. Веднаш ке и се смири болката . Ама за секој случај обавезно одете на лекар .
луѓе ајде кој има полагано за возачка да ми каже колку е проклетото лекарско некој велат 1400 некој 1600 некој 1800 господе утре одам да вадам незнам колку пари е
ам..не сум сретнала таква ама има посебни служби што можеш како курир да ги ангажираш да ти достават нешто.
Може ли некој што правел резервации во Wiizzair да ми пише лп да ми објасни малце. Дали може јас да се регистрирам на страната а да направам резервација за друго лице, или мора тоа лице да се регистрира. Фала
Има некој од вас пиено протеини да ми каже какво искуство има? не ми го бришете мислењево ако не е за тука, префрлете го