Бев до банкомат на Шпаркасе, набрзина испаднав, немав со мене земено лична карта. Извадив 2.000 денари и ми требаа поситни пари (500ки), влегов во Шпаркасе, бидејќи од нивни банкомат ги извадив, па си реков дека ќе ми раситнат. Немам влезено друг пат за раситнување, па да им станам досадна. Дури и ливчето од банкомат и картичката уште ми беа во рака. Зошто за денари да им бидам сомнителна...
Па и од денарите се прават фалсификати. Може девојката на шалтерот да била нова па сакала да ги испочитува сите правила. Како и да е има право да побара, не направила ништо лошо. Ти каде шеташ без лична карта? Ако те застане полиција пак може да ти ја побара.
Дали ќе може некој да ми кажи како се пресметуваат апсолутни и релативни координати во Autocat на цртежот.
Девојки,дали знаете каде можам да ставам алки (кругчиња) на мои купени завреси?Значи само да вметнат тие во завесите?
Користел некој пасифлора ама во вид на капки? Дали има кај нас вакво нешто и во која аптека? Еве слика подоле, што барам.
Za ovoj crtez treba prvo da se definira referentniot koordinaten sistem odnosno koordinatniot pocetok za ramninata X-Y. Relativnite i apsolutnite koordinati ne se presnetuvaat vo Autocad tuku tie ti pomagaat za crtanje na samata forma vo autocad. Apsolutnite koordinati i relativnite se pisuvaat po red za sekoja tocka posledovatelno i taka se crta slozenata geometriska figura vo Autocad.
Во надлежниот центар за социјална работа . Изводи од сите дома ,извод на венчани и извод од примањата во домот. Мислам дека овие беа. Сепак ова е од пред 4 години ,па многу можно е да има измени во документите. Ќе ти кажат за сигурно таму.
Да, има. Во Еурофарм сигурно. Ама немој да имаш некои преголеми очекувања, валеријаната има подобро дејство, т.е зависи од организмот.
Ве молам за помош и информација. Ендокринолог, др. Чолаков, во Скопје работи, само ме интересира дали е во приватна или државна клиника?? Како да стапам во контакт, итно е.
Гуглајќи за да ти помогнам, еве што ми испадна https://vistinomer.mk/lazhen-endokrinolog-so-lazhna-fotografi%D1%98a-iskoristen-za-prodazhba-na-preparat-ko%D1%98-navodno-lekuva-di%D1%98abetes/
Дали има кај нас продавници кои откупуваат second hand спортска облека? Имам нова спортска оригинална облека која не ми одговара не знам што да и правам