Во понеделникот заборавив едно ќесе со алишта во Веро,во делот каде што се оставаат ќесињата,дури денес мо текна дека го заборавив таму дали има шанса да го најдам ако отидам?
Јас, пиши ми ако уште никој друг не ти пишал Другарка се пријави, ми рече 500 евра како демек ќе им давале. Колку е точно и од каде добила информација за сумата не знам, ни сум прашала, ни ме заинтересирало.
Нема шанси толку. Толку нема да земат реонските инструктори, а не па попишувачите. Таа сума само државните инструктори може да ја земат. Што веќе работат во Статистика, па тие пари како плус плата да им бидат.
Начекав оглас за пријавување за попишувач, ме интересира што треба да се напиши потполни во полето на. Писмена изјава дека не сте во работен однос и Писмена изјава дека знаете да управувате со персонален компјутер. Треба да напишам своерачно Јас тој и тој од то и то место со ЕМБГ и да дополнам дека не сум вработен и знам да управувам со компјутер и потпис мој?
Исклуцај си, ИЗЈАВА Јас, таа и таа со матичен број тој и тој со адреса на живеење изјавувам дека... потпис име презиме и кога че испринташ и рачен потпис ќе ставиш
Дали некој проверувал крива група? Колку чини во државно? За колку време се добиваат резултати? Од каде земаат крв од вена или од врв на прст? Еднаш давав крв, не знаев која група сум, ме боцнаа на прстот и на плочка проверија, но не се сеќавам што ми кажале тогаш.
Каде можам да најдам атласи или енциклопедии за ликовни уметници? Анатомија на човеково тело, ама не она медицинското со внатрешни органи, дигестивен систем, туку да има скелетен и муслулен систем. Или пак нешто слично за градба на животни или птици?
Добро луѓе за тие како мене, што не знаат која крва група се, што им прават во случај на сообраќајка не дај боже? Знае ли некој што во таков случај, ако ти треба крв, а немаш крвна група во книшка.
Ако мора итно крв им даваат нулта негатив која можат да ја примаат сите крвни групи, инаку на брз тест за 5 мин .се одредува крвната група.