Дали некој се има пријавено за попишувач? Какво полагање треба да се направи? Ако може некој што е запознаен да ме исконтактира
Дали има некој што студира на приватен факултет? Сакам од државен да се префрлам на приватен ама ми е страв да не заглавам и таму, нека ми пише лп некој слободно
Имам кредитна картичка со мала сума на задолженост која во моментов не сум во можност да ја исплатам, а во план сум да дадам отказ. Дали со самото прекинување на мојот работен однос ќе ми бараат целосно да ја исплатам картичката, помалку од пола плата е ама стварно не сум во можност наеднаш да ја платам? На мајка ми по грешка и го прекинаа работниот однос и веднаш и стигна известување од банка дека минусот на плата мора да го покрие, инаку во различни банки сме па не знам дали е ист случајов и како идат тие ствари, ако може некој да ме просветли. Фала однапред.
Не, кредитните картички работат на принцип на уплата најмалку на минимален износ. Се додека го плаќаш тој износ и во временскиот рок зададен од банката нема да има проблем.
Некој со инфо дали можам електронски да извадам имотен лист (да ми даде да го испринтам) или само се аплицира електронски и повторно мора да се оди на шалтер за да се подигне? (како за извод)