Не е етички да кажеш, не знам дали давале заклетва фармацевтите, фармацевтските техничари....лиценца за работа е друго, таа не може да се одземе затоа што издавале. Не е убаво во никој случај а и не верувам дека би ги избркале(се додека еден прави добар промет во аптека, значи доколку многу успева да продаде, никој не го чепка, ова оф искуство, работев во аптека) А тоа се издавање и ширење се е карактер
Има ли на плеј стор апликација за снимање разговор да разговараш со некој преку мрежа а таа апликација да е вклучена и да снимаш додека разговараш
Дали некој порачувал онлајн од маркетиве? Тинекс, Веро, Рамстор? Дали одиш до маркет да си ја земаш порачката или ти ја носат? Е сега имам Ковид, и сакам да порачам, барем да ми остават пред врата.
Здраво , ми треба ваша помош. Следната недела ќе се регистрираат млад брачен пар на кој јас и дечко ми сме им кумови. Ќе прават регитрација и ќе даваат еден ручек. Па би сакала да ве прашам што се носи како подарок од страна на кумовите ? Фала ви однапред!
Што сакате вие тоа. Пари, некој апарат за домаќинство, прашајте што им треба. И еден букет е подарок.
Јас ги дарував поклон во плик. Мислам дека најдобро е пари и кога јас би дарувала и кога мене би требало некој да ме дарува. За да ги прашате што и треба за да и купете можеби незгодно ке и е да кажат што навистина и треба, ке се мислат да не претерат можеби со цената итн. За да не ви биде мисла ниту на вас дали сте го избрале правилниот поклон, дали и се допаднал, поклон во плик мислам најдобро, па тие нека си купат што сакат.
Јас имам од Рамстор и од Пакет.мк. Позадоволна сум од Пакет.мк иако имаат помалку производи на страната, посебно за овошјето и зеленчукот секогаш го носат добро одбран. Од Рамстор пола од производите што ги одбрав не ми ги доставија, наводно ги немало на залиха па ми ги вратија парите. Во однос пак на враќањето на пари од пакет мк пак воопшто не сум задоволна. Треба добро да внимаваш дали се ти доставиле, зошто ако не ти доставиле нешто парите нема да ти ги вратат.
Ми кажа фризерката дека со колор шампон не осветлува косата... а баш сакав... прво да проверам како ке изгледам со колор па потоа да мавнам фарба
Дали некој знае, кога се поднесуваат документи за семејна пензија во ПИОМ (од татко ми на мајка ми), треба да доставам веднаш и нејзина трансакциска сметка?