Јас мислам дека кажаа пред нова година да се средат овие работи со картичките. И да купиш број од вип мора со лична карта да ти земат документи за после тоа истото тоа да биде во функција. позз
Oва почна од 18.10. Аек на сите оператори им "нареди" при купувањето на сим картички, со лична карта да ги заведуваат податоците во систем. Ако купиш картичка од вип, оне или тимобајл од продажен салон, таму на лице место ти заведуваат податоци и за 2-3 мин имаш активна картичка. Доколку купиш од трафика, таму немаат такви системи и ќе мора ти да си ја заведеш или со јавување или онлајн, инаку картичката нема да ти биде активна никако. Конкретно за Оне знам дека ако купиш од трафика можеш да се јавиш на 14181 и да кажеш податоци и ти ја активираат, или на сајтов https://moj.one.mk/ppdc_mk.html се регистрираш. Побарај си за другите оператори што и како е. Овој закон го воведоа за да нема повеќе анонимни јавување со скриени броеви.
Ај едно малку глупаво прашање Ме интересира дали некој знае колку парчиња (бонбони) има во големата Бајадера (500 гр)? Најголемата што е на сликата Барав на нет, ама не можам да најдам никако
^ Малку подоле од Тинексот што е на главната улица. На истата страна. Нели има дуќанчиња едно друго и таму има и кинеско сега.
Кај нас дали има продавница на Лочитане - L'occitane? Во Рамстор ми рече една другарка, ама јас не сум видела до сега. Освен таму да не има по парфимерииве, некаде?
^ Во Рамстор има сигурно продавница L'occitane, а по парфимерииве не верувам дека го држат брендов. На друго место не знам дали имаат продавница, можно е сега да отвориле во City Mall, ама за во Рамстор 100% има
Такви електронски книшки веќе има, ама по амбуланти/болници/слични институции нема апарати што ќе ги отчитаат
јас сум сега без книшка оти кажааа таквите обичните да ги уништиме...а овие да ги користиме ....и во болница викааат не се користат...