Јави се веднаш во поддршка на корисници на банката тие работат 24/7, ама не си оди од банкоматот затоа што може да ти е прифатена трансакцијата за исплата на пари од банкомат, ама да закочел нетот во самиот банкомат и после 30 мин да ти ја исфрли картичката или само парите ако претходно ти ја исфрлило картичката но не и парите, во поддршка за корисници ќе ја анулираат трансакцијата и електронски ќе проверат, поврзан им е системот.
Lele mnogu ja sakam a ne si ja kupiv odgovaraat brojcinjata? Jas sum slabicka i iskreno nezz dali s dali m i ne si poracav
Законски, со наполнети 15год, можеш да работиш. но не смееш во фабрики и слично, каде би имало последици по твоето здравје
Зедов S бројче и одговара не да не, да имаше и XS ќе порачав. Една другарка тренерки порача M и на неа и одговараше бројчето а и квалитетот
За приватни потреби се јавуваш на 192 во мвр и им кажуваш шо е работата дали ќе може да те пуштат да отидеш или било што, најчесто пуштаат. Кажуваш рег на кола или како ќе се движиш и они тоа го препраќаат до патролите, за во случај ако те застанат ќе си кажеш дека се имаш најавено и дека ти е дозволено. Лани така беше, ако нешто во меѓувреме смениле, сеедно ќе ти кажат од полиција
Да така остана ако ти искрсне нешто итно..инаку јас како мед.лице имам дозвола и секаде ја носам со себе, извадена од полиција
Па да тоа е друго и од фирма ако ти треба вадат, за до дома да стигнеш од работа. А за приватно е друго
Да, ама ако е редовен не може да биде вработен и осигурен (може да работи ама да не е осигурен), само доколку е вонреден или ако не е студент после средно.
Секако дека ми тече стаж, работам за сериозна фирма каде сето тоа е регулирано. Стажот ми го пишува и на годишен документ за придонеси и стаж.
Очајно ми треба препорака за добро место за масажа во Скопје. Пожелно да е во околината на Аеродром, а да не е хотел russia.
Не само што ќе ти дозволат, туку имаат ОБВРСКА да го направат тоа. Можеш да им викнеш инспекција, во спротивно