Сакаат да не пријават приход и да не платат данок, затоа друг пат кеш на рака не, само на трансакциска преку банка, така нема да го скријат приливот и да затајат ДДВ и данок на добивка. Јас така правам ако не сакаат да ми дадат фискална, тогаш велам дај ми трансакциска ќе ти уплатам во банка и ти носам фотокопие од уплатница, веднаш даваат фискална, нејќат преку банка затоа што во банка се' се евидентира, не може да прават стонирање после кога купувачот ќе си замине и да сокријат пари, искрено затоа мислам не сакаат да ти ја дадат фискалната, ја сторнирале сметката, а за тоа им треба фискалната сметка, кратко и јасно да ја сокријат нарачката, после ќе направат манипулации во попис на роба
Леле и јас барам од розевиот веќе може година, мислам дека го нема кај нас во различни вкусови, но да се надоврзам на прашањево и јас би сакала да знам дали има некој видено јагода ?
Од нивните изданија што ги имам читано ти ги препорачувам: "Патувам сама", "Убиства со монограм", "Украдени души", "ДНК".
Во алкотекиве таа кај 7ца и онаа на партизанска провери може да има и од другите вкусови. И гемак исто така
Мислам дека само тоа го имаат,друг вкус не сум сретнала. Да провериш освен во некоја продавница строго за алкохол ако се добро снабдени можеби имаат.
Здраво,се зборува околу ќе се затварала стопанска банка преку нејзе имам плата но и кредит....нешто слично да сте слушнале вие? Нз каде да прашам...секако да не вртам кај нив глупо ми е
Од каде ти е информацијата? Колку што знам Стопанска банка е една од постабилните' банки, барем кај нас.
Во последно време вртат вакви муабети од рекла казала. Но мислам дека можеби се мисли на Стопанска банка Битола што е дел на Орце Камчев и е различна од Стопанска банка Скопје.
Види да не треба да се шмргла па фарба. Ако е старо дрво може ќе треба за да може да фати боја. Инаку спреј во боја или пак боја само. И двете опции се ок.
Прво ќе купиш гланц папир и ќе ги истругаш полиците.И да се лакирани и да не се, си бара стругање.Кога ќе стеугаш глеаќдај да е рамномерно, зашто кога ќе фарбаш ќе се познаваат линии и струганици. Фсрбањето во тенок слој рамномерно. Остави да се исуши 24 часа па уште еден слој.
И јас наслушнав такви муабети, но прашав братучедка што работи таму рече дека нема врска и дека се шпекулации
Дали ако за Германија си го земам лаптопот на граница ќе ми прават проблеми?Може ли да го понесам со себе?