Мислам дека имаат Дестан или Тетекс, но не ти препорачувам да порачуваш ќебапи со достава, поради тоа што ќе ти се оладат додрка ги донесат, а ладни ќебапи не се јадат, барем не се вкусни...шознам
Тест за антитела на државно дали се прави само во Државна болница? Или има и пример во Поликлиника Ѓорче?
Ми излезе ова кога се логирав на Е-Унибанка, ама не пишува колкав е тој рок, да не знае некој? Имам девизна сметка и чекам пари од странство ми имаат пратено, ама сега не знам дали ќе можам да ги подигнам поради ова воопшто... Дури во понеделник сум во можност да одам. Да не знае некој?
Не верувам да е за личната карта, уште 2 години ми има важност Најверојатно за ажурирање на податоци во самата експозитура, сигурно треба на одреден период да се ажурираат, ама не пишува до кога и затоа не ми е јасно
Sakam da pratam pratka preku kurirska sluzba, pratkata treba da ja naplatam. Do sega samo sum kupuvala i sum plakala na kargoto no nikogas ne sum prakala. Znae li nekoj kako odi procedurata? Kako posle toa ke si gi podignam parite i dali kargoto zima odreden procent od sumata (pokraj dostavata), ako da koja kargo sluzba e fer i ima najnizok procent?
Ќе ја однесиш пратката во каргото, ќе им кажеш до кого и каде треба да се достави и колкав е откупот на пратката (сумата што треба да ја наплатиш). Тие ќе ти дадат документ дека ја зеле пратката, ќе ја достават, ќе ја наплатат на тој што ќе ја подигне пратката, заедно со цената за достава (тоа е сума што ја зема каргото за услугата). Откако пратката ќе биде подигната и платена, можеш да појдеш во каргото и со документот кој претходно ти го дале дека си испорачал пратка, ќе ти ги дадат и парите од откупот.
Две прашања: 1. Дали некој има контакт од некој кој изработува семинарски? 2. Дали контакт од лице кое прави видеа?
Здраво Дали некој знае од каде можам да купам гуа ша она каменот за насажа за лице освен од али експрес , дали има тука кај нас негде? Фала ви
По страни на фб шо продаваат све и свашта. Пребарај ултразвук ќе ти излезе. Исто имаш и на алиекспрес.
Не сум сретнала нешто такво, затоа прашав да сподели некој некоја страна , а за во некој петшоп ми кажаа дека била забранета продажба на тие уреди
На интернет ги има мислам како ултразвучен/ ултрасоничен уред за одбрана/ дресирање. Дали е дозволено да се купуваат и користат такви работи не знам, немам нарачано до сега такво нешто.
И јас не верувам дека е дозволено, ама мене ми треба за повозрасна личност за заштита од улични кучиња ,не за друго . Како и да е фала, ќе побарам .