Како редовен студент може да има здравствено осигурување бидејќи важи до 26години?како после се продолжува, ако некој знае?
Дали некој го има гледано некој од следниве психолошки филмови: -Silver linings play book -One flew over the cuckoo's nest -Canvas -The dream team -Leaving Las Vegas -The madness of king george -The soloist -When love is not enought -The notebook Доколку некој има нека напише тука на кратко за што се работи
Од како ќе завршиш со студии, ако си невработена се пријавуваш во Фзо. Ќе ти треба копија од ЛК и извод на родени. Ако имаш вработување, фирмата го средува тоа.
Погрешно сум те сфатила... Додека студираш земаш потврда од факс за редовен студент заверена и ако си преку родител осигурана, тој ја доставува кај него на работа. Поинаку не знам како може. Јас додека студирав бев осигурана преку татко ми, знам секој семестар ја земав таа потврда.
Да знам, јас преку мајка ми бев ама ми рекоа дека веќе не сум преку неа дека до 26год било тоа, сепак фала ти
Пензија даваат помеѓу 25-30 во месецот сеа со коронава. Ги делат по износ за исплата на шалтер, а на картичка е достапна одма првиот ден од исплата. Стига смс кога почнува исплатата.
Каде да најдам лепенки или боја со ефект на табла, да може да се пишува и брише со креда на нив? Освен на slikarskipribor.mk, 300 денари достава за 150 денари боја
Мислење ако може? Имам завршено средно образование Физиотерапевт и сега сум 3 година на Факултет сум имал и пракса се е океј.? Дали моментално со ситуацијава мислите дека ќе биде океј да почнам со работа на повик? Фала однапред.
Дали има некој од Кисела Вода или што добро ја познава да ми пише во инбокс ми треба информација за една локација. Благодарам
во август месец го изгубив пасосош, извадив нов. Пред некој ден си дојдов од Германија и пасошот ми беше во џеб на дуксерот и јас не проверив во џебовите и сеа пасосош ми е испран и оштете. Дали би имала некој проблем кога би аплицирала за нов пасош со оглед на тоа дека еднаш ми е изгубен?
⁸ Може да треба да плаќаш повисока казна и да ти комплицираат малку, ама на крај пак ќе ти издадат нов. Сепак се работи за битен документ. И јас со едно прашање. Свидетелствата и дипломата ми се останати на факултетот и сега ми требаат свидетелствата. Дали може од средното да извадам нови свидетелства или морам да одам да ги земам од факултетот оригиналните?
За да ти издадат нови, ќе треба старите да ги пријавиш како изгубени и после ќе ги прогласат за неважечки. Затоа оди на факултет, не комплицирај