Доволно е, ако си пријавена како барател на работа во АВРМ и те имаат во евиденција. Ако не, пред да те пријави работодавачот ќе мораш да одиш со лична карта и со диплома што имаш завршено да се пријавиш како барател на работа.
Да не знае некој контакт со Делко пошта? На броевите што им се на веб никој не крева два дена. Пред една недела ми стигна маил дека пратката од зара е предадена на курир и уште ја нема. Обично истиот ден кога ми стига маилот или евентуално другиот ми ја носат, никогаш не каснеле вака
Пред една недела и јас се убив од ѕвонење никој не ми крена, не знам што се случува, а баш тие ми беа најпримерна пошта :/
@Jordanco Smart зависи тебе што повеќе те влече. Ако би требала да бирам, тогаш курсот за графички дизајн.
Катастрофа од пошта се, ако сакате да завршите работа јавете се на испраќачот и кажете дека од делко не ви ја доставиле се уште нарачката, за да испраќачот им се јави, по јавување на испраќачот веднаш до час истиот ден ќе ви ја достават инаку ќе чекате месец дена, ви кажувам од искуство се имам веќе ,,изгорено" со нив, полоша пошта нема во мк, македонски пошти се премиум како хотел со 5* во однос на делко...
Знам и мене ми го ,,вртеа тој филм", ептен беше мала нарачка инаку да беа документи од деловно мое работење и со задоцнување заради нив да испуштив рок, без да се замислам ќе им барав надомест на материјална штета, тоа во случајов и заради нервозите кои би ги претрпел заради нив и нематеријална штета ќе им барав, ептен неодговорни се, никој не ги терал да влегуваат во таа бранша но штом почнале да се занимаваат со поштенски услуги мора колку толку да се однесуваат професионално, а нас клиентите да не не' прават ,,будали" во здрав памет. Те советувам ако ти задоцниле до таа мера да си испуштила заради нив заработка, или рок, и слично, не му ја мисли вонсудски лично со барање до нив или со поднесок преку адвокат, барај им од делко надомест на штета, 99,9% од клиентите им прогледуваат низ прсти и затоа вака се однедсуваат, 2-3 клиенти да им побараат надомест веднаш ќе се променат затоа што и тие самите знаат дека си прават мајтап со своите клиенти.
Decki sto se sluci so Mango vo gtc ? Pred 2 nedeli koga pominav bese zatvorena prodavnicata i ispolepena so hartija kako da ne postoi vekje. Ja imaat premesteno na drugo mesto ili sea samo vo City mall ke ima Mango? Top mi bese u gtc i epten us pat, vaka u mall ke vlagam ednas mesecno.
Среќа беше нарачка од online продавница, инаку немаше ни јас да ги оставам така. Само им кажав дека доставувачите ги лажат и не носат нарачки. Ужасни се!