^^ Во Тинекс има со сигурност (бар за тој у Зебра знам). И мене ми е омилен. Пред некој месец беше 90 ден. сега веќе мислам дека е 110 ден.
^Beро мора да има,т.е сум видела сигурно околу 99денари се, тука некаде, ама пред некој 2-3 месеци. Ако не Тинекс, мора да има накаде.
Имам таков одамна земен од тмобиле, функционираше со сим картичка...се одбира и активира пакет за интернет (2гб,4гб..,), со кредит од сметката се наплатува и потоа се користи.
Кога даваш вештачко дишење вдишуваш или издишуваш воздух во устата на другиот? смотана сум ај одмотајте ме
Od tel. sum zatoa na lat. Koga davas vestacko disenje ti davas vozduh vo ustata na drugiot ama pred vestackoto disenje treba da napravis reanimacija(masaza na srce) 4 ciklusi po 15 pati t.e kje napravis 15 pati masaza I posle vestacko disenje znaci posle sekoj ciklus vestacko disenje ama koga pravis vestacko dis. treba da ja otvoris ustata na covekot I da go zatnes nosot.
кога подигаш пари од банкомат секогаш се наплака провизија-за нашиве знам дека е 50 денари а штом ти е странска картичката, знај дека ке платиш повеке ако ја прима таа картичка
во Сева што е кај Мајка Тереза во центар нема стикови за нет-со сигурност ти тврдам да видиш или во Капиштец(Беверли Хилс) или преку мост(Турска чаршија) различни производи имаат