Ај не се забегувај, 100 анестезии во денот ставаат на забар, ќе умреле... На нет и од прст болење се умира, тоа не е никако релавантно.
Аууу, искрено прв пат слушам за ова, дури сега се исплашив Еве @Annath е стручно лице, јас не знам да ти кажам, таа најубаво ќе ти каже за вадење заб без анестезија
Се случува да, ама многу многу ретко. Станува збор за добро испитани лекарства кои се користат подолго време. Ако гледаш така секој лек има некоја опасност од контра ефект и се случува и од обичен аналгин луѓето да имаат најразлични реакции ама затоа треба стоматологот добро да ја знае твојата клиничка слика, не се дава се и сешто на секој, има луѓе алергични на одредени супстанци. И како тоа сама ќе си го вадела забот? Па океј џабе учеле стоматолози толку години за вие сами да изигравате доктори па после тие ќе ви се криви и ќе “умираат“ луѓето од анестезија. Не ти е страв дека ќе умреш од компликации од вадење на проблематичен заб (сама) ама од анастезија испитана ти е..
da ke go izvadam , se klati so prsti da go povlecam ke go izvadam no mi e da ne go skrsam zatoa mi trebaat klesti,ne e problematicen go snimiv na rengen da ucele no zab e nema operacija da pravam pa da eislam. s stomi treba e pole dastavam nesto za dezinfekcija na mestoto da ne dojde do nekoe truenje a toa i zabar ke stavi ,ne sijat kolku znam po vadenje zab neznam jas ako ne sakaat bez anestezija sama ke go izvadam
Извади го сама, нема никаков проблем. Само да не испадне дека е само делче од заб, а другото да остане внатре, па да треба операција да се прави. Анестезијата не е безопасна, точно, ама ризикот за несакани дејства е многу мал, може да се јави анафилактички шок на самиот анестетик, реакција на адреналинот (нагло паѓање на шеќер, тахикардија, тресење), може да се јави несвестица од страв, може многу компликации да се случат, сум видела доста синкопи, реакција на адреналин, потекување после анестезија, точно, има, ама не кај секој. Лично и јас кога седнувам на стол, инсистирам работење без анестезија, пошто и јас не сакам анестетици, ама кога се мора, нема бегање. За сите што пишувате, заб може да се умртви и без анестезија, со лек за умртвување. Чистење канали без анестезија кај умртвен заб не боли.
3 години работев во стоматолошка ординација како асистент на докторката. Не сте свесни колкав број од населението се упрпани од стоматолог, зборувам за возрасни мажи и жени. Јас самата имав огромен страв од истото поради претрпена траума од детството со многу лош доктор. Имавме само еден случај пациент да се онесвести од страв, од страв само и ништо друго. А да си вадиш сама заб не би ти препорачала, како прво нема шанси да ја издржиш таа болка а како второ многу е голема веројатноста да останат внатре корењата па да настане поголем проблем (инфекција/гној).
Здраво каде можам да најдам алки и синџирчиња за изработка на чанти .?Ми требаат за рачки за чантите .Дали знаете некоја онлајн продавница во мк?
Кој се процедурите за влез во грција? Дали секој сам треба да се најави на апликацијата дека ке патува или една апликација ќе важи за сите во автомобилот?
Здраво дали некој знае да ми кажи за овој ваучерот од 12.000 што е од државата за одмор документите ги собрав,но треба да потполнам во кој хотел да престојувам а нигде ја нема листата со хотели,дали знае да ми пушти некој доколку ја има листата од хотели дали го потполнивте тоа поле пред да ги пуштите документите?
Дали некој од вас доби награда на наградната игра на Мако маркет со Everyday влошките? Ако има нека ми пиши во инбокс да прашам нешто
досега дали имате купувано од штандот на белина што е во сити мол, јас еднаш прашував за еден шампон ама го немале, имаат ли производи или само така му стои штандот само за информаци. Фала