Zdravo, Bi sakala da prasam za soprugot koj e stranec (ima nasa dozvola za prestoj) ima stranska vozacka dozvola od negovata zemja no istecena e vaznosta vo 2020 i poradi korona ne bese vo moznost da odi i da ja prodolzi pa dali bi mozela da se prevede na nasa makedonska vozacka dozvola? Ako ne bi mozelo koja e postapkata da polaga tuka dali e se od pocetok ?
Што мислите за камерата на iPad во споредба со добар телефон како Samsung Galaxy, што е подобро? Било кое мислење за iPad е добредојдено.
Добро вечер дами. Ме интересира оние што патувале со авион да ми кажат колку време пред летот треба да се биде на аеродром? Мајка ми и сестра ми имаат лет во 6 часот сабајле па ме интересира како оди процедурата бидејќи до сега никоја немаме патувано со авион и не знаеме. Имајте убава вечер.
Сестра ми склучи брак пред 4 месеци, и го зема презимето на маж и. Сега беше на лекар и таму уште се води по старо презиме, ја прашала матичната она и рекла мора да си го смени сама. Каде треба да оди и кој документи и требаат?
Во ФЗО треба да оди доколку е од Скопје, и да ја покаже новата лична карта и ќе и сменат во систем , нека си ја земе и здравствената книшка. Јас така си направив
Треба да смени лична карта. Знам дека венчаница и треба, барање и некоја сума 190 денари, ама на увид и старата ЛК да ја носи. ...и пасош исто.
Личната карта и возачката и пасош и се сменети. Во фонд ја водат по старо, и требала сама да оди незнае каде Ти благодарам
Здраво, сакам да прашам нешто. Колата кога ќе ја запалам на бензин нели тргнува и после некое време треба да се префрли на плин. Епа, сега не се префрла сама и кога ќе стиснам рачно на апаратчето свири постојано... Што може да е?
Едно прашање, што направи со ова? Sвонам со денови веќе, никако да добијам оператор. На мобилниот број пробувам.