Поднесовме, да. Сè што ни кажаа однесовме во Пензиско. Туку, не ми е јасно, пензијата ја добиваше на 1-ви, а сега нема ништо, тоа ме плаши. Налет пензија, страв ми беше проблем да не ни направат. А, оставинската директ во банка имаат увид за блокада, или како?
Не е џабе не губиш ништо, само треба доказ за тоа дека си работела таму... ако не си пријавена тогаш несшто друго камети... за каква дејност се работи?
Како се движат цените на лежалките и пијалоците на Словенска плажа во Будва? Или на некоја од другите плажи што се во близина на Будва?
Како е сега на аеродромот во Скопје за пречекување на патници? Знам дека со ситуацијава, за испраќање не смееше да се влегува внатре ако не патуваш, па дали смега смеам да влезам за да пречекам некого?
Белви. Лани базенот беше полн ама не смееше да се влезе заради ковид протоколи. Годинава мислам ќе може.
Искрено ни за лани не се сеќавам Ама убаво беше, фина храна, чисто, средено. Е сега јас бетонски плажи не баш сакам ама можеш лево, десно и подобри плажи да најдеш.
За патување со авион дали е дозволено мала ташничка да се носи со тебе освен ранецот? И тој куферот рачен од 10 кила со нас ли е цело време? Исто за парфеми, шминки, апчиња, фен за коса дали е дозволено?
Дали користел некој лосион/крема за самопотемнување и дали би ми препорачале да пробам? Ептен сум бела и тешко ми е да фатам боичка колку и да седам на сонце,но малку сум и скептична,страв ми е да не си направам флеки
Дали некој има аплицирано за Извод од матична книга на родените он-лајн? После колку време отприлика ви стигна?