Памелче, хартија најефтина имаш во Сити Мол, 120 денари 500 листа, стандард се 500 листа. Инаку имаш и поскапи ама цената им е околу 200 денари, освен некоја ептен скапа. Зборам за 80 грамска, хартија за копир, принт и пишување. За девојката што имаше пишано за машина за куцање, побарај си на интернет, Пазар 3, други страни за огласување, сигурно ќе најдеш. Срцекршачке, Салеп имаш скоро во сите продавници, а во Чаршија го имаш и на кило.
Зависи од ноктите.Има некои нокти се кршат при самото лепење,т.е пукаат од лепакот. Мислам дека тие што се поскапи се поквалитетни и би можела да ги искористиш неколку пати.
Па мислам дека повеќе се за една употреба. Тоа се` зависи до ноктите, ама гледај да купиш некои по цврсти. За да не ти се скршат кога ќе ги вадиш. Може слободно да ги ставаш неколку пати по ред, ништо нема да им биде. Само работата е што кога ги вадиш, слојот од лепакот, пола останува на вештачките нокти, а пола на твоите. И не можеш од корен да го извадиш. Па затоа кога повторно ќе ги залепиш, нема толку убаво да „клапнат“ на твоите нокти, може малце на криво да стојат. И повеќе се гледа дека се вештачки.
За boom TV корисниците.. Колку се доплаќа месечно за HBO каналите? И дали има нешто за гледање филмчиња како HBO on Demand што имаат на MaxTV?
Сакам да прашам ако знае некој утре на амбуланта на геникологија, д-р Алуловски до колку часот врши прегледи? Ми рекоа од 9 часот да сум таму, но ме интересира до колку ќе е таму??? Плиз ако некој знае нека ми пиши во ЛП или овде... поздрав
Ајде ве молам за совет.....каде да и го прославам сега во декември роденденот на керка ми(9 год.),имајки во предвид дека сега се мислат дека се многу големи девојки и се знаат,несака игротека бидејки стварно имаат мали играчки и мислам дека се за помали деца игротеките.....кои идеи би ми ги дале да им биде интересно сепак,да се забавуваат...можеби некоја тинејџтека ако сте слушнале некаде.......дали можеби кино...ајде ве молам за ПОМОШ !!!
Еве јас ќе ја споделам со тебе мојата идеја, всушност две идеи имам 1. Базен Карпош. слушнав дека таму се славеле родендени. Еден час пливање, а потоа уште еден час журка во бифето. Незнам ни колку кошта, ни термини знам. 2. Да им купам карти за кино Рамстор, а после филмчето да одат во МекДоналдс ..... имам уште Театар за деца и млади, претстава , па седенка во фоаето. Планетариум, пола саат се во планетариум а потоа може во игротеката во МКЦ. Куглана Борис Трајковски, се закупуваат стази за одреден временски период. толку сега за сега... А да, Вулкан како тиншема гледам дека не им е баш интересна. Голем простор па тие 30-тина деца што ќе дојдат се губат во просторот ( едит - и не им ја сваќам идеата со шипките деца од 10-11 год се вртат на нив,.. што да очекуваме од децава за 10-тина год?).
Фала ти многу доста корисни идеи ми даде,ке размислам за базен и за кино,па и театар е убава идеја-ФАЛА МНОГУУУУУ
Девојки знаете ли колку чини заверка кај нотар? Поточно ми треба за заверување на извод од книгата на венчаните.
хмм...да беше лето ќе препорачав на сладолед да ги однесеш може еве на пр. во пицерија или во McDonald's (мислам дека мене таму ми ги правеа родендените кога бев толкава отприлика), таму ни пуштаа музика и игравме а можеш и дома некоја забава да и направиш, со торта во некој облик (нешто што сака, на пр. некој лик од цртан филм или слично)
Те молам ако не ти тешко прати ми линк од каталогот и на која страна е , зошто најверојатно сум слепа досега не сум видела баш ваква
Колективна и групна гимнастика е исто , така ? Барем логички Мене ми треба за колективна ! Ако може да поставите линкови каде пишува нешто за колективна гимнастика . Може и на англиски
Можеш да прашаш и за во новото кино што ќе се отвори во Сити мол на флаерот пишува дека ќе има и прослави за роденден
Да ве прашам вие студентите освен овие сега во ноември кога имате следно колоквиуми така ако се викаше полагањето