https://www.nbrm.mk/ns-newsarticle-sto-treba-da-znaete-za-debitnite-i-kreditnite-karticki.nspx Можеш и со двете да плаќаш
Како да надминам страв од забар? Ептен имам страв И како да имам доверба во забарот? Страв ми е од се што сум преживеала на тој стол...
Луѓе дали треба за продолжување на лична карта, уплата за административна такса од 50 ден. покрај оние 190ден.
Ај тука можеби ќе добијам одговор. Која е причината поради која пералната ми ги кине алиштата? Цели дупки имам на една маица, а на бебето неколку блузички ѝ се уништени и искинати
Колку што јас знам адреса на живеење во извод на родените не се менува,туку останува како податок каде си живеел,односно каде живееле родителите во моментот на твоето раѓање.
Да видиш бубањот да не е оштетен. Кај нас нова машина почна да ги кине така како во круг. Еднаш гледам блуза никако да ја извадам, имаше излезено остро делче од бубањот и што ќе се закачи на него го кинеше.
Ќе си седнеш на столот, и ќе си речеш што е тоа, ако боли нека боли има да си издржам. Плус нека ти стави анестезија ако ти е болно. Мене несниман заб умник, ми го вадеше 3 саати, на 5пати ме дополнуваше со анестезија. Имам мала уста, па на крај го викна татко му за да ја држи со едно желевце оти не можеше да работи убаво. На крај, исече се како што треба, и испадна да прави операција, оти рака со рака не можеше да го извади беше малце заглавен коренот. Другиот ден станав отечена цела, устата ми беше модра и до пола како буквално некој да ме истепал. Ама за 3 недели бев како нова. После неколку месеци отидов другиот умни да ми го вади, спремна бев, знаев што ме чека. Ама и он беше спремен За 40 минути заврши се, не сетив ни болка ни ништо. Собрав сила, оти болките што ги трпев додека излегуваа, исто беа огромни , со загнојување и слично, затоа што вилицата ми е тесна, забите беа здрави, ама тоа што немаше место си го правеше своето.
Енергстски напитоци; Чаеви за будност; Правење пауза по на брзо т.е кратка активност што би те размрдало.
Ти треба и концентрација а не само да го измачуваш организмот со неспиење и умор, ќе добиеш само контраефект, ако ти е ноќта за учење бар денски поспиј и најдобро е после учење да отспиеш материјалот така подобро ‘налегнува’
После одредено време учење (саат-саат и пол) 15тина минути прошетка на воздух, да ти се излади главата и да наполниш малку батерии.
Види да не се има нешто во бубањот заглавено. Последно копче од фармерки ми направи дупчиња на една маица, како глувци да ја гризеле