Ми се скршија запците од пластичните чашки во кои мелев во блендерот. Прашањето ми е од каде може да купам исти такви чашки за мелење? Блендерот е од марка ST, но од onlineshop рекоа дека не испорачуваат посебни чашки.
Дали за изгубен пасош се плаќа нешто плус откако ќе се пријави во полиција? Дознав наводно се плаќало некоја казна што била голема
Доколку ви се случува прв пат да ја губите патната исправа, тогаш нема да добиете казна. +75 денари за објавување во службен весник, останатите финансиски средства се индентични како и во редовна постапка. Повеке инфо за постапка од лично искуство: https://forum.femina.mk/threads/Лични-документи.1317/page-29#post-5695748
Не се плаќа. Од лично искуство треба да потпишеш само изјава каде и кога си го изгубила, и доколку го најдеш изјавуваш дека ке го пријавиш до надлежните институции бидејќи нема да важи веќе тој... И нормално понатака, постапката си е иста.
@poppie и уште нешто.. мојот беше изгубен уште од 2019, имаше уште важност, ама немав потреба од него тој период... Ми притреба дури сега па во изјавата напишав дека го изгубив пред две недели... И дека колку го најдам ке го пријавам
Моја колешка од факс, од таа комбинација кафиња и енергетски пијалоци цела вечер стаса во болница. Сум учела по цела вечер само со 2 кафиња, ако ти е тешко древни саат два, на одреден период одмарај, оти џабе ќе ти биде учењето цела вечер.