Сакам да испринтам слики за во дневна, со големина од прилика 80на40цм и сл., дали ако однесам слики симнати од нет ќе ми го извадат со добра резолуција..?
Баш истата резолуција нема да ти ја испринтаат. Ќе биде малку шмрљава, ама како за слика, добра ќе биде.
Ако се сликите со добра резолуција, да. За таа димензија веројатно канвас ќе биде и би изгледале океј.
Ланската година си најдов преубави тикви за есенска декорација од оние кружните и портокалови и бели…Ама не успеав да ги сочувам скапаа …И ги фрлив а мислев ќе се исушат па ќе си ги чувам со години.Знаете ли како можам да исушам тиква ? Да си стои нонстоп?
Дали може сега да се продолжи студентски билет од ЈСП (т.е. билетот што ќе ни важи од Јануари) или треба да се чека Декември или наредна година ?
Помислете само каков изглед ќе имате без заби, и која болка ќе мора да ја трпите да ви ставаат други, кои не се ваши. Многу поголема болка тогаш ќе имате а и богами многу повеќе пари ќе се издавате. Ако ви е страв подобро со анестезија поправајте отколку да чекате да ви вадат заби.
Во продавници каде што се продава поликолор, скали за кречење,четки и такви работи. Последно што видов такви тапети - во Дака керамика на булевар Теодосиј Гологанов, изложени се надвор
Имав сличен проблем - како дрпнати беа и тоа најчесто памучните маички. Најчесто над самиот раб најдолу. Бубањот си беше во ред, го проверив. Имам впечаток дека ова се случува кога е машината преполна со облека. Гледај да не ја полниш премногу, да може алиштата да се вртат послободно внатре. Јас центрифуга пуштам на 1000 вртежи и е доста јака. Сфатив дека се случува при силно вртењето на преполн бубањ алишта. Најверојатно е комбинацијата на увртување на материјалот, плус притисок од тежината на алиштата и плус центрифугалната сила ради што се кине материјалот каде што е послаб или каде што веќе има некое мало оштетување.
Провери го прекидачот најпрво . Може да е тука лоша конекцијата со жицата за струјата. Кај син ми во соба вака правеше лајт шоу светлото без да го пипка никој. Провери го и самиот прекидач дали прави увабо контакт до крај т.е. дали може убаво да се стиска до крај во секоја позиција или стои на пола пат притиснат. Можно е пред да ти се упали ако во некој момент претходно си го изгаснала светлото ама прекидачот не ја прекинал врската до крај..ваљда ме сфати.
Ти се плашиш од машинчето, а сакаш вештачки… Долг и болен е патот до вештачки заби и верувај, не сакаш да го поминеш. Туку опушти се, ако веќе е дптука дојдено консултирај се со лекар за медикамент за смирување и појди. Никој не умрел од машинчето шо бучи.
За пломбирање на заб обично не ставаат анестезија, ама ти штом не можеш да издржиш можеш да си побараш да ти стави, ќе си платиш поскапо , ама така барем ќе си раат. Јас за бломбирање не сум барала анестезија, болката е таа ама не дека е неиздржлива. Добро, зависи и колку е расипан забот..