1.Лицемерната набожност на Тартиф 2.Зависта како негативна човечка особина 3.Просветителските идеи на Пејчиновиќ за славењето на празниците •Некој да има есеј за темиве од писмена?
Koga ima avtobus Skopje - Kicevo , zenata na salterot mi vika ednas na den vo 15h , nema li nekoj porano sto ide ?
знае некој дали тие што продаваат наочари на зелено пазарче соработуваат со оптиките таму што се за наочари со диоптер??
Podobro na pazar da kupus ramki i vo optika da odneses da ti stavat stakla, ali vo optikite aparatite ne im se bas tocni podobro odi na lekar neka ti vidat diopter, vo optikite ramkite gi kupuvat od pazar, ali expres, e bay evtino a cenite gi stavaat od rakav, segde taka praat od iskustvo kazuvam, vo optika ne ti davat ni garancija, ni prifakjaat reklamaci nisto... Niti imat setifikat deka prodavaat originali kako zborat deka imaat svetski marki evropski naocari Guess, espirt, gant, tonny... rabotam nekoe vreme vo optika i znam pozz
Koi konfekcii vo Shtip imaat prodavnici I kade za da se kupi obleka? Moze li da mi preporacate? Dobra pastrmajlija vo Shtip? Vi blagodaram
Како си задоволна, сакаме таму да одиме со брат ми ни препорачаа па сакав да слушнам повеќе искуства.
Ако може докторот да ве земе би било супер, од докторката лично јас не сум задоволна. Одевме јас и дечко ми и ни наплаќаше прво различни цени, без да знае за нас. Второ на секое идење ми правеше ртг снимки на забите, еднаш се побунив и ми рече па не си бремена, многу е некако несигурна во себе, а и од правењето заби не сум задоволна. Не сум стоматолог за постручно да знам, меѓутоа... За докторот постар немам зборови се спротивно од ова
Договорот траеше 2 год и овој месец завршува , вкупно 2845 ден плаќаме секој месец заедно со ТВ, домашниот тел и мој тел број и од татко ми. (Телеком) Од кои сте задоволни од Магента?
Јас како што памтам на времето се одеше по конфекциите и по магацините за шопинг во Штип, немаа бутици нивни. А за пастрмајлија дефинитивно Нецко, од секаде имам јадено ама таму ми е најубава.