Како се викаше македонската народна приказна во која Ѓорѓи Колозов ги штеди чевлите оди бос,и не сака да згазне на скалите да не ги арчи?
Дечки, за брзо ми е Каде се наоѓа "Старо буре" во Лептокарија? Во близина на што? После Мартини, Енрико, Сенаторот..во тој пролаз или? Одамна не сум била во Мкд, фала мн
Има во Скопје некаде курс за дигитална илустрација? Не графички дизајн, туку цртање во фотошоп/илустратор. Не можам да најдам, све само академии за графички дизајн ми искачаат
Дечки случајно некој да не видел вакви подметачи? Не ми се чека од Али Порано имаше во Базаро и Џамбо ама повеќе не
Ne najdov posebna tema za ova, dokolku ima neka mi se prefrli tamu mislenjeto. Dali nekoj znae vo Gete institutot, za germanski jazik konkretno, koja e cenata od stepen? I dali sekoe polaganje se plaka posebno i ako da, kolku pari e eden ispit?
Ми треба помош од @Ahoy.. им симнав ЕУ сертификати на луѓето, е сега пробувам преку МК Verifier да го скенирам QR кодот и ми вика невалиден. Како?
Можеби прво треба да го скенираш на Mk Wallet? Verifier нема функција за нас корисниците на сертификатите.
200e курс, и околу 4000-4500 ден сертификатот, ако имаш слушано кај нив степен. Така нешто беше, не ме држи за збор.
Хмм..претходно имам скенирано за шефот на работа и покажа валидно, а Мк wallet е за во телефон да го симнам мислам
Не знам искрено, пробај со обично скенирање на QR кодот преку камерата на телефонот ако има опција или со посебна апликација за скенирање QR кодови. Нашата апликација може и некој баг да има.
Итно прашање, ќе бидам вечно благодарна ако некој ми помогне. Настинав вчера. Немам никакви други симптоми освен што носот ми е растечен (некогаш знае малце да се подзатне али главно тече како водичка). Не сум во МК периодов, а имам важни средби неделава и ако не се средам, ќе треба да ги откажам. (не дека не можам да функционирам, али не е фер кон останатите, а и плус како што е сега ситуацијава со корона, сите дополнително се плашат така да не би било во ред). Знам дека само од себе ќе си помине али прашањето ми е, дали има нешто што може да ме оправи за ден, два? Постојано пијам чаеви, се туширам со вруќа вода, пијам витамин Ц, што друго би можела да земам/направам? Без разлика дали е природен лек или неприроден. (Ако е од неприродните, не сакам да ми ја спушта температурата само..)
Инхалации ( во тенџере свари чај од камилица, стави пешкир на глава и полека вдишувај), лимонада, прскај спреј за нос… тоа ми текнува Брзо опоравување