Под 1200 никогаш не сме, во стан сме. Мајка ми во куќа секогаш е над 1500. Еднаш 4000 и беше дошло, езеро да полнеше па толкава сметка немаше да добие
На сметката прочитај колку е стара и нова состојба и колку вода е напишано дека имаш потрошено. Ако бројката одговара колку што покажува водомерот (се разбира ако е исправен) тогаш потрошената вода е таа. Понекогаш праќат сметки без прочитан водомер ( како паушал), па ако имаш потрошено помалку вода можеш да се јавиш во водовод и да пријавиш состојба на водомер па наредната сметка ќе ти биде помала.
Доколку се работи за заболен би требало за ден два од јавувањето на епидемиологот, а ако се работи за контакти тогаш подоцна, за повеќе дена.
Види и кај фотографите каде што можеш да си извадиш слика, и таму мислам дека продаваат рамки. Мислам дека баш дрвени рамки гледав кај фотографите што се при крајот на ГТЦ.
Muabetot mi bese ovoj prethodniot mesec plativme smetka 190 den a sega 100 den plus...i odma soprugot kao navodno sme potrosule mn voda hahaha
Дали патот до ресторанот/хотел Кораб Трница е прооден сега, зимно време? Никогаш не сум била па сакам да знам што да очекувам.
Дали има начин за контрола на невладиниот сектор како им течат пари? И човек-фирмите за провладина пропаганда?
Па биди спремна и на двете, ние во лето го минавме патот, паднати дрвја големи, гужва, камиони застој, не дај Боже кола нешто да ти откаже нема место кај да застанеш. Еднаш и никогаш повеќе, нема шанси да се пикам таму. Сега може дека е сезона со снег па има шанси повеќе да е прооден патот.
Дали се наплаќа контрола кај специјалист на државно? Бидејќи дури денес се сетив дека јас не платив ништо и излетав низ врата... А знам за прегледот плаќав...
За да му пуштам кирија на сопственикот на станот треба ПП30 или ПП50? Преку НЛБ апликација ќе плаќам.
Здраво, дали знаете дали за влез во Бугарија мора да се има вакцинален сертификат и плус PCR, или може само со PCR да се влезе без сертификат?