Во Стокомак, Тримакс , просветно дело имаш едукативни пакетчиња, со книги со приказни, боенки и можеш да доставиш нешто плус за читање и пишување. Има таму едукативни материјали за азбука и учење на броевите.
Во книжарите има многу едукативни книги, со слики, со приказни. Јас имам 5 годишно внуче и секогаш му земам такви книги соодветни за возраста.
Само се изнервирав, во полиција стручњаците ми објаснија дека сите така споделувале слики што сум паничела. Обична слика било, да имало голотија и претење, во тој случај ќе ја опоменеле.
Што би подариле на некој што ја сака историјата на Македонија, нашата држава, патриотизмот... нешто историско?
Ако претходно сликата е објавена на интернет од твоја страна или од некој близок, па таа личност која ја спомнуваш ја презела и објавила кај себе на профил не можеш ништо да сториш. Затоа те прашав од кај ја нашле сликата ама ти не ми одговори. Џабе се маткаш со полиција.
Здраво девојки. Не знам дали е за тука прашањево ама искрено не знаев каде да го поставам. Ми стигна термин за разговор за виза за во Германија. Мене пасошот со кој што се пријавив ми истакува јануари. Дали со нов пасош ќе можам да одам на интервју? Ви благодарам.
Полицијата за ништо не се замара. И да е со голотија и закани, пак нема ништо да направат. Имаш опција да пријавиш и до фејсбук дека се користат твои лични податоци без твое одобрение. Судовите и адвокатите па ич нема да ти помогнат. За фб не се замараат, а адвокатите ќе те лажат за да ти земат пари, за на крај ти кажат ,,епа направивме и дадовме се од себе". Види во опциите на сликата, пријавете ја неколку души до фејсбук директно и тие самите ќе ја избришат штом забележат повеќе пријави.
Сликата ја пратив на бившиот сопруг на вибер за да биде во тек што прави детето нон стоп. А сликата ја сподели неговата најнова вереница на нејзиниот фб профил со срце и мој _____. Кога ги опоменав плус ја стави како насловна.
Дали некој има порачувано од оваа страница на фб? https://www.facebook.com/cherryaccessoriesofficial/
Пробај да ја пријавиш сликата на фб за да избрише самиот фб. Ако се пријаве од повеќе профили мислам дека може да ја избришат. Јас да сум веќе не му праќам слики на бившиот.