Здраво, би сакала да одам на 08.01 во Србија, вакцинирана не сум. За назад во Македонија знам дека ми треба тест за да не одам во карантин, а за влез во Србија ме интересира дали мора да имам тест?
Мислам дека ти требаат само обрасците м1, м2 од работа и лична карта. Се друго во нептун ќе ти средат. Па преку банката во која земаш плата, ќе си уплаќаш пари. Или можеби може да се направи на одреден датум, сами да ти повлекуваат пари, рата.
Дали некоја има купено закачалка за палта/јакни од пластичарската улица и да ми каже цена? Видов бели, црни и кафени, но немав време да ги проверам цените.
Дали има некој што прати лотарија, имам да прашам нешто? Баба ми имала 5ка на лото али и избегало да види шо сума има. Е сеа на страната проверив си пишува одредена сума, меѓутоа паднало плус и црвено топче шо ја дуплира добивката. Е сеа сумите на страната се пресметани удвоено или? Не пратам лото и ништо не ми е јасно.
Знам дека е неработен ден заради празников, но дали има ете барем некој маркет/продавничка што е отворен денеска, реон центар/карпош?
Кога ќе го тргнете она Форумџика на годината? Ми боде очи и не ми се допаѓа, океј е, сите дознавме која е форумџика на годината, сега може да се тргне.
Дали чизмите што се на fashiongroup од по 10.000-15.000 вредат? Дали се навистина квалитетни? Ако може некој да сподели искуство...