Ист гејт претпоставувам повисоки се цените? Искрено се знае во кои продавници ќе одам, можда и попаметно ќе ми биди сити мол да се упатам, да не лутам ист гејт со саати.
Дали има некоја книга каде е убаво објаснето за потеклото на народите во Македонија? Барав на интернет, ама најдов една и таа е на бугарски..
Исти се цените. Зара си има цени на сајтот и секаде се тие. Поголем избор сигурно има од сити мол. Ако не ти се брза оди таму. Јас во сити мол бев затоа што го знам распоредот и немав време ама ист гејт е поубав.
Дали некој од вас има слушнато од старите дека накит на кое му фали циркон не се носи на себе? Купив скапо сребро со циркони и два ми паднаа а овој период ми е и те како лош Исто така пред некоја година другарка ми не го извади прстенот на кој имаше паднат циркон и брат и доживеа фатална сообраќајка Темата не е за тука но не знаев каде да ја пишам ако знаете кај префрлете ја
Јас имам слушнато такво нешто од баба ми, и не практикувам да носам,ама не дека никогаш и не сум носела. А дека до толку лошо нешто може да се случи од тоа, не верувам баш.
Дали знаете некој кој реупотребува, т.е. создава нова облека со парчиња од стара облека? Имам фармерки и хеланки кои не можам да ги донирам затоа што се скинати во внатрешниот дел на бутовите, инаку се океј. Си реков да прашам дали може да се даде „нов живот" на материјалот пред да ги фрлам...
Можеш да ги однесеш на шнајдер за 100-200 денари ќе ти бидат како нови на делот каде се скинати и ќе можеш да си ги носиш фармерките
Дали стаорец може преку канализација да влезе во стан? И како да се извади од таму, а да не е отров и лепак?
Moze da , na mamigo go so nesto ili pak nekoja stapica za gluvci taka samo , ako stavish lepak ili otrov moze da mirisa mn posle toa
Сум носела еден куп ствари на кои фалеле циркони пошо незабележителни биле празните места од каде паднале. Да не верувате во такви работи..