Не е тоа тоа ?! ОК, ама сум живеела 20 години и знам какво е и имам заклучено дека во зима е најубаво, а кога ќе расцветаат зеленилата воздухот ќе се наполни со полен и еден куп алергени па повели изнадижисе сега секој втор човек е со алергија, а ти или било кој друг одиш за едно да ги видиш - водопадите, а тие пресушени во тоа време колку иронично, сигурно ќе ги гледаш само липите и брезите.
Да бе, ова е како да речеш сакам да чувам Тибетски мастуф кој кошта 1000+ евра, а јас да ти пишам земи си улично џукелче, ем беспари, ем и тоа е куче, нема смисла.. Кај нас законот не дозволува да чуваш дома мајмун, лав, тигар, твор, мечка, ама во Косово мислам дека можеш да си купиш и чуваш диво животно, за Србија не знам како е, ете и во Бугарија дозволено е ваљда одредени диви животни да се чуваат, кај нас законот не дозволува ништо такво да се чува, мислам дека ни волк ни мечка не смееш.. Значи смееш да го убиеш за време на ловна сезона, ама не смееш да го чуваш.
Па и глувците, хрчаците и морските прасиња спаѓаат во егзотични миленици. Смее да се чува феретка овде. Мајмун е друго. Има за тоа кои животни е дозволено да се чуваат, а кои не. Феретката во САД, каде што најмногу ја чуваат како домашно милениче, во некои држави е забранета да се чува. Во поголемиот дел од Европа смее да се чува.
Не ми суди, не ме знаеш. ТИ КАЖУВАМ ЧОВЕЧЕ ПОЛНО ТИ Е СО ПОЛЕН И АЛЕРГЕНИ ТОА ВРЕМЕ, ама изгледа абер немаш од заштита на дишните патишта, џабе кај сакаш лутај ако незнаеш што е здраво да дишеш а што не..плус во раната пролет ти е најсилен поленот и цутот на растенијата ,јас сум човек што се има оперирано на алергологија токму ради што дишам тоа, и моите сограѓани од тоа место го имаат истиот проблем, па единствено чаре ни се спрејови и разни медикаменти за против АЛЕРГИЈА која може да премине во астма!!!!!
https://e-horeca.mk/kategorija/pren...sLCmmf8tN4XLO4&external_browser_redirect=true Дали некој користел од овие мали кафемати и дали сте задоволни?
Здраво членки, Ме интересира колку дена може да даде матичниот лекар боледување? И колку % е платено?
Не мора да значи дека ти си алергична на полен, треба да е секој втор. Во моето блиско опкружување ниеден не е алергичен на полен.