Зошто ако сте толку храбри на инспекција не им кажете “немам сертификат ама бев приморана да влезам (приморана во трговски бе ), пишете ми казна” туку се криете ко да не кажам што со лажни или туѓи?
Pisav primorena posto ako ti treba nesto da kupis vo molovi zboram a ne trgovski moras da imas sertifikat,i ko drugo i nekogas i nedajboze da me fati ke si platam ama do togas ke si odam da si kupuvam so lazen
Верувај ми не пола, туку скоро сите се со лажни сертификати или еден вистински го користат 3ца луѓе ама тоа никако не може да се исконтролира јбг, лошо им е смислен концептот
Да, баш имам прашувано во некоја друга тема. Иако така пиши, не треба, не бараат. Пред еден месец кога бев можеше и со негативен тест, мислам и сега можи. Ако одиш преку агенција прашај таму, или пак во амбасада. И нели за назад во Мк пак ќе ти треба, преевтин беше pcr таму.
За вадење Уверение за неосудуваност каде точно треба да одам и дали треба однапред да закажам термин? Го најдов формуларот онлајн, а наидов на оваа вест дека наводно ќе можело и дигитално да се извади ама не наоѓам линк за тоа.
Во судот во твојот град. На шалтер ќе ти дадат барање и ќе го пополниш таму. Носи си лична карта и картичка за да платиш. За ден два ќе биде готово.
Каде да најдам/порачам убав интересен привезок за клучеви, не како обичните по продавнициве, предлог?