Во КАМ има, најобични се не се миризливи... само сега ги сменија, па некако не ми се допаѓа квалитетот, но си вршат работа
Знам во чаршија дека има за боење облека, а дали фарбаат и вакви работи не знам , прашај. Во темата Мода и стил има тема за боење/фарбање облека, побарај ја за повеќе информации
Ми треба помош околу одбирањето печатач. Има ли шанси да најдам печатач што е околу 3000 ден.,солидно да си ја врши работата ,а да не чини цело богатство бојата за него после?
За 3.000 ќе најдеш, 100% тоа ти гарантирам. Само за боите, незнам. Јас мојот го купив во 2008 мислам, беше 2.990. Си ја врши работата, солидно. Принтер, скенер, и фотокопир. А боите за него се 150 денари, од прилика. Рачунај по 4 бои... 600 денари. Во техномаркет, можам моментално на страницата да најдам само 2. Еве ги. Само принтери. Едниот е 1,699 а другиот 2,399. http://www.technomarket.com.mk/browse/373 Еве, ти за секој случај, разгледај и на страниве. Само кликни на тој што сакаш, и ќе ти покаже во кои продавници го има. http://www.najevtino.mk/s/cn/%D0%BF%D0% ... 0%B8/c/272 http://www.najevtino.mk/s/cn/%D0%BC%D1% ... 0%B8/c/432
^ Не знам колку , ама знам дека не се исплати. Особено Бариста е огромен кафич, за да го затворат за други посетители и за да ти го дадат тебе, ќе ти бараат којзнае колкава сума. Инаку тие стотици евра што ќе ги дадеш само за изнајмување на просторот можеш да ги искористиш за нешто друго попродуктивно, на пример за пијачки, изненадување некоие за гостите и тн. Во било кој кафич можеш да ги однесеш гостите, претходно со резервирано нели колку маси ти требаат. Доколку пак сакаш да направиш сопствена забава , само со твои луѓе, подобро барај некое друго место, кафичите во Центар се изгор за да седнеш да пиеш нешто, не па да ги изнајмиш. Ќе те одерат
^Де бре, до толку ли е скапо? Братучедка ми лани славеше во оноа Папаја, Академија мислам дека е сега со другарка славеа заедно и вкупно 4000 платија, со се пијачка и простор. Ај ќе видам, ќе се распрашам деновиве, ако е многу скапо, пат под нозе и во дискотека.
Тоа Папаја не ми текнува кое е, ама Бариста човече во сред центар, особено викенди таму е фул (ама и во работен ден коа сум била имало луѓе на кафенце), не им се исплати да ти го дадат за 4000 , кога они за тоа време би напраиле промет многу повеќе Затоа ти викам евентуално некое помало и не атрактивно местенце. Сепак прашај си де, ништо не губиш.
Резервација ти е најпаметно да направиш (отприлика 4-5 маси), за да биде само за вас кафичот т.е. за изнајмување на цел простор како што кажала и maja8 претходно ќе бараат многу пари, освен ако не е некој многу мал кафич.
Најубаво ако веќе сакаш цел кафич твој без гости од страна, земи си некој локал што не е толку актуелен, па со парите наместо да ги дадеш за некое изгор место, ќе си го уредиш локалчето по мерак и ќе имаш 100 пати повеќе пиење отколку во некои позвучни места
Размислував и тоа, има такви по населба локални, ама па далеку ќе биде за некои, еба му бељата. Знаете некое такво забутано да ми препорачате во околина Центар, Карпош евентуално?
Абе а у кафана да ги однесеш? За тие пари што ќе ги даваш за изнајмување локал, у кафана у Дебар Маало има саглам и да ги најадеш и ќе ги напиеш, и убаво ќе си поминат
Примери за комутативни и алеаторни договори,консенсуални и реални?За алеаторни знам дека е договорот за осигурување а другите
Девојки, знаете каде се продава рогача, тоа за торти/колачи? Едно време го имаше по супермаркетиве, ама сега слабо...
Јас ги имам видено и во КАМ маркетот во нашиот град види можеби има таму Мислам дека беа 60 денари,колку што ме држи паметењво
Тоа се става во торти, не можам да најдам слика на интернет, туку само некои рецепти за со рогач. Иначе вака е црно, како мелено... Иначе заборавив да кажам, во Скопје.