Не може на приватна антибиотик. Мора рецепта обична и тоа, а за тоа мора да си осигурана. Не знам како прво те прегледала неосигурана
Јави се и прашај. Јас имам работено во Зегин каде што дававме на приватна рецепта антибиотик ама не сме имале случај да имаме електронски. Да не те излажам, прашај или во аптека или кај матичната
Како не може на приватна рецепта антибиотик? Од каде ви се дезинформациите? Ако немаш здравствено и ако си болен нема да ти дат антибиотик? @L.i.n.a.a дали може електронски мислам дека не, али јави и се на матичната ќе ти кажи
Не може електронски , матичната или некој друг доктор познат ако имаш нека ти го пише на розева рецепта.
Феминки , некој правник или економист што ги разбира новиве мерки ослободување од оданочување на основните продукти (јајца,месо,зејтин,млеко и сл) дали со новиве мерки е опфатено сувомеснатото, кашкавали, месни преработи се исто ослободени или остануваат да се плаќа данок.?
Смирете се. Стварно немам многу искуство со приватни рецепти и неосигурани лица. Ете ме коригиравте. Нема потреба и од трескање со раци по фаца, ме загрижува @FridaodaMk Ете, ги побивте моите дезинформации
Не може, ќе одиш пак кај матичната да ти пише розова рецепт со печат и ќе ти го дадат во аптека на приватно. А да, матичната има должност да ти каже дека немаш моментално осигурување и веднаш приватно да се оди..
А знаеше ли дека без тоа неможе на рецепта да ти дадат антибиотик? И ако се работи за послаб антибиотик, разликата фондовски и приватно е мала, а доколку е јак тогаш разликата во цените е огромна.
Случајно некој да не бара прочистувач за воздух или готвач на пареа? Се селам надвор од државата и немам што да им правам, па ги огласив за продажба.
Не знаев, не знаев дека и воопшто ќе мора да примам антибиотик. За амоксиклав се работи Како и да е, ќе се јавам утре кај матичната, да видам што ќе ми каже таа
Некоја страна за гледање филмови ама со македонски или српски превод? Или каде да ја најдам темата да си прашам?