Мислам дека до покасно работат, од 08.00 до 18.00 часот. Па нели и за сликање закажуваат после 4 а и знам, сум била после работа по документи. Плус и на страната услуги.гов имаат одговорено дека се подигаат до 18.00 http://www.uslugi.gov.mk/Prasanja.aspx?UslugaID=e737cf85-7751-480f-aef9-73f05012ac89 Вчера штрајкуваа а мислам и денес, се додека не им ги прифатат барањата.
знае ли некој за синеплексот во сити мол што се отвара на 22 детали....дали се пуштени карти за продажба на премиерата тој ден,колку е карта,кај се купуваат,за тие семејни клуб картички за прослава на роденден во кино.....???????
Незнам колку е точна информацијата ,слушнав дека саат или два пред премиера односно четврток пред 9 саат ќе ги пуштат ќе има буткање
И јас баш се распрашував за карти за Skyfall 007, ми рекоа дека картите ќе бидат пуштени во 20.45, а филмот почнува во 21.30. Така да, бидејќи има уште една премиера тој ден, би требало некое слично правило да важи иако хаос ќе биде тој ден, ама тоа е....
Се наплаќа ли кафеавиот шеќер во кафичите? Зашто нели некаде има и бел и кафеав? -Се наплаќа ли ако + побараме цимет да ни донесат ? -малце ми е срам ова што прашувам
Фала Морав да ве прашам, зошто ми се допаѓа циметот и кафеавиот шеќер, а до сега немам побарано... па да не се посрамотам ако побарам и ако ми наплатат нешто ова-она значи, не се наплаќа, сигурноо?
Не се наплаќа шеќерот и го има во секој кафич, а медот (некој го спомна погоре) најчесто го наплаќаат
сдп дали доколку некој е во др држава на пр италија, германија може да го користи македонскиот бр на мобилниот тел. и дали може да му стигнат смс испратени од овде?
Да, јас цело време му праќам смс на татко ми кога е на пат, само треба да си активираш роаминг и да внимаваш одн. да прашаш точно да ти кажат во која земја колку е минута разговор, а смс е 5 денари во т-мобиле.Ова е за овој оператор, а преку вип на мене во грција не ми стигаа пораки а немав ни сигнал таму,немав активирано на вип роаминг ама не ми стигаа пораки. Немав роаминг ни преку т-мобиле ама ми стигаа пораки, е сега не знам тој што ми праќал смс колку му земало кредит дека немав роаминг, ама со роаминг е исто.
Клепсидра е воден часовник, а не песочен, иако само тој назив се среќава во превод.[/quote] Да ,сега видов слики на клепсидра. Според Гугл транслејт песочен часовник на латински е arena vigilia