Зависи од библиотеката. Може да биде 5 денари од секој ден и зависно колку опомени си добила. Првата мислам беше 30 денари, втората 50 денари, третата изгледа 100 денари. Секоја опомена не знам на колку дена е. Јас добивав известувања на email, ама не сум задоцнила за да знам како е. Прочитај го правилникот на твојата библиотека.
Во Џамбо провери мислам дека имав видено шарени пердуви.Во делот кај школски прибор.И мислам дека можеш да најдеш и на Бит Пазар кај женски пазар таму има дуќани Суки Импекс и карши Полициската станица Љуљиште Сипром
На покана за свадба сакам да напишам цвеќето и чоколадата да се заменат со грепки. Е сега глупо ли е и доколку не е како да го напишам поточно?
Не е воопшто глупо. А не знам како да напишеш... можеби нешто во стил "Сите честитки како цвеќиња и благо би ги примиле во форма на грепки". Имав свадба еднаш каде што пишуваше за грепки ама ич ич не се сеќавам како беше формулирано.
Да, глупо е пошо кој што сака треба да ти донесе, не да му кажуваш. А од друга страна, сѐ почесто го има ова, па ако дотолку ти е до грепките дојдено, напиши така, директно или пак прашај кај тие што ти ги печатат поканите како пишуваат други.
А што ако не планирале да купуваат цвеќе и благо. На блиските секако можеш да им кажеш што сакаш, а за останатите гости ми е без врска.
Не е глупо. Ти не им наредуваш, туку ги замолуваш. Ако некој не планира да купи цвеќе/чоколада не мора ни грепки да купи. На тие шо им е глупо, нека се сликаат со цвеќиња и чоколади, тебе можеби солидна сума ќе ти се падне.
Лошо си фатила слика, ама делува на она шо имам правено а тоа е јапонска метода на боење на веѓи (microblading)
Зависи од твојата кожа и каде правиш. Моиве 3 год ( 2 третмана), тек сега ќе идам на корекција( али и не морам , се познаваат совршено ама сакам малце по назначени да се). И другаркава најдобра после 4 год отиде на корекција.