Зависи од твојата кожа и каде правиш. Моиве 3 год ( 2 третмана), тек сега ќе идам на корекција( али и не морам , се познаваат совршено ама сакам малце по назначени да се). И другаркава најдобра после 4 год отиде на корекција.
Дали имате проблем со карго доставувачиве? Конкретно еко логистик?? Дали е реално да се толку безобразни? Нарачав поголема сума на производи од делта спорт и ми се јавуваат денес од мобилен приватен број на шоферот ваљда и ладно ми вика да одам да си ја земам пратката од кај нив, карши сити мол. Јас цела во прашалници. Значи ако имав намера да одам накај сити мол да земам пратка немаше воопшто да нарачувам онлајн, туку ќе си влезев во сити мол и ќе си купев. Нарачав затоа што немам кога да одам. А плус што раб време на каргово се поклопува со моето, викенди не работат и да сакам немам кога да отидам. Дали се реални? Што да правам, да ја оставам пратката воопшто да не ја земам или да им се јавам и лом да ги направам?
Ако на пратката е пишана твојата адреса,да се јавиш во дирекција и да им кажеш дека карго достава е до назначена адреса !
Ја имам наведено мојата адреса ама им ја пишав и онаа од работа (затоа што нели тоа време кога ги доставуваат пратките е време кога сум на работа) па намерно ја наведов и таа адреса затоа што е истата општина поблиску им е, на две улици од каргото. Мислев дека на нив им вршам услуга, да не се малтретираат до кај мене дома да доаѓаат.
@simoncelicius Јави се во Делта Спорт ако не се разбереш со каргото. По правило има една цена за подигање пратка од кај нив, а друга цена за до домашна адреса.
Не е проблемот во парите за достава туку што на нарачката е наведена адреса каде да ги достават производите а они се јавуваат да одам сама да ги земам од каргото ??!!!
Знам, многу прават така, па ако помини нема да мора да ти ги носат. Ама во твојот случај нема никаква логика да одиш и да ги земаш од кај нив. Затоа ако не ги носат откако ќе реагираш јави се во Делта Спорт на крај тие се тие кои ја праќаат пратката и тие договараат.
Брза пошта (курирска служба) во околината на Центар? Во движење сум, па да ја оставам пратката за достава?
Спојлер: Опција https://brzapratka.com/ да не испадне дека ги рекламирам, ама имаат повеже бази, од кои има и во Центар
Извини, само уште ова... Сертификатот за вакцинација не треба да е постар од 9 месеци? Јас така знам...
Јави се во Делта спорт, пожали се и кажи им дека не ти ја носат пратката и нема да ја земеш од база. Колку повеќе ќутиме толку побезобразни се.
Ке изљупиш компир ќе го сечеш како купечкиот помфрит, ама гледај да ти бидат сите компирчиња исти, за да не ти се случи едно да ти се препржи а друго да е живо. сечените компири ќе ги полееш со ладна вода (ама баш ладна) потоа ги ставаш во врела вода да зовријат, но не и да се сварат ги сушиш на крпа ги ставаш во кеса и ставаш неколку лажици брашно и една кафена лажица сол, и ја буричкаш кесата за да секое компирче се набрашни. се пржат Ова е малку банален рецепт, но верувај дека ефектот е одличен
Па така ми искачаат обично..едно дрво едно препржено, и јас и мама ги сецкаме секое различно.Затоа и прашав.Ајде ќе ги направам вака фала Рефќе