Од кога ќе се пријавиш во социјално за здравствено осигурување, после колку време е валидно? Дали истиот ден?
Мене здравственото ми беше активно после некој ден. Аплицирав во петок, а онлине видов дека ми е активно понеделник или вторник (од прилика тогаш ми беше готово и решението).
Зошто неможам да ја симнам апликацијата на халкбанка за онлјан банкарство.Не ми дава да ја симнам.До телефонот ли е или до апликацијата?Има некој ваков проблем?
Зашто некој телефонски број што го имав блокирано, повторно ми идат известувања дека ми звонеле и пораките ми стигаат ама во друго сандаче?
Селектирај ги, по 10 парички исти, врзи ги со селотејп и однеси ги во друг маркет. Ако не сакаат ни така, во банка или менувачница. Ама растурени на куп, никој не ги зема.
Дечки, за погрешно уплатен персонален данок дали ги враќаат парите од УЈП или воопшто да не се надевам ? Инаку рекоа демек повторно да се плати, па да се поднесе барање за враќање на претходните, но нешто не ми се сигурни дека ќе ги вратат. Дали некој има слично искуство?
здраво да прашам за вакцина против ковид. Планирам да се вакцинирам со фајзер, после колку време е втора доза и после втора доза кога го дават сертификатот и со тоа веднаш може да се патува во странство?
После две недели е втора доза Фајзер е признаена сегде, бар во ЕУ А кога можеш не знам, неколлу дена по втората ваљда не знам