Дали ви се дешава во кујна од аспираторот да ви искача смрад од кај комшиите? Не знам дали нашиов или нивниот е поебан, ама секој ден трпиме смрад на брокули, на кромид и запршка.Ама не знаете као смрди..Ние кога готвиме не мириса волку.Луфтирам, промаја, џабе.Солушн?
Дали за вадење нова лична карта треба скрос да истече старата или може и порано да вадам нова? Пример месец- два пред крај.
Верувам ама тоа е. Уплати ги пак правилно за да не дојде и до казна потоа. А за овие поднеси се што треба за поврат и ако ти ги пуштат некогаш почасти се убаво, друго нема, и да се расправаш, ќе ти пуштат инспекција пак ќе ти ги земат што се вели...
ако влагаат во трезор, нема назад.Ја ко шо иам прашувано, дека јас за на фкс нешто повеќе доплатив, ми рекоа се` што е во трезорска сметка не се враќа. Едино прашај нареден пак кога ќе уплаќаш, ако е пример дупло од тоа шо треба, да не платиш, или направи компензација некако http://www.ujp.gov.mk/mk/obrasci/opis/96 ај види ова дали врши работа? Износот на повеќе платен придонес и персонален данок во тековниот може да се појави како автоматски поврат на средства (износ кој се одбива од месечниот износ на придонес) во декларацијата за прием на МПИН за наредниот месец и за истиот не се поднесува барање за поврат на средства. ова на линкот го вика, отвори го
Во Банка мораат да ти сменат, но подели ги по апоени, посебно 1 денар во купче по 10 парички, залепени со салотејп, посебно 2денарки.... Да. Тогаш кога ке почне да мириса, пушти го твојот аспиратор за да ја повлече миризбата нагоре. Мора да истече, во спротивно се смета дека е изгубена па мора да ја огласиш во Службен весник
Прашав за оваа, но ми рекоа единствен начин е повторно да платиш, па да поднесеш барање за враќање на претходните. Немам коментар, парите пропаднаа ....
Odma po vtorata doza certifikatot ti e gotov Mislam 2nedeli treba da pomine za da se patuva da ne treba test ili zavisno id zemjata kade ke se patuva
Може и порано, јас лично извадив нова ЛК 2 години пред истекот поради оштетување. И не морав да ја огласам во Службен весник, мислам дека од МВР ќе ти дадат едно ливче кое ќе ти служи за периодот додека направат нова ЛК.
Кој ви е така најдобар маркет за пазарење за дома во Скопје? Мислам на најпристапни цени и каде што можете да најдете се што ви треба.
Можеш,само точно месец дена пред истекот на важноста и не мора да е оштетена,додека ако е оштетена не игра улога важноста.
Стокомак е супер, само ме нервираат што бар овој кај мене нема ништо од овошје и зеленчук.По 3 врсти од секое, и тоа сите пакувани во кило, а може помалку сакам Кам е супер, Кит Го исто
Може. Само ако не е истечена кога ќе ја подигаш новата, ја враќаш старата. Само за возачка не може повеќе од 1 месец пред истек. Јас сега обновував документи и баш прашував за ова. Зависи што е грешката. Погрешна општина, погрешен примач...?