Каде можам да најдам витлери за коса од тие што се ставаат во врела вода па се ставаат на коса?Има во дм?
Сметките за вода застаруваат за една година сметано од денот кога должникот паднал во задоцнување, на пример сметката за Јануари 2016 застарува Јануари 2017 итн.
Да те прашам нешто дур си уклучен Дали може рандом да ме викнат во полиција на информативен, ама ако не сакам да одговарам, да си викнам полицаец? Пример некој што се знам, направил срање и да ме викнат да извлечат нешто.Дали иам право на адвокат на информативен?
Да имаш право на адвокат, од полиција имаат право било кој граѓанин да го викнат на информативен разговор и секој граѓанин е должен да се јави на повикот од полиција.
Да се дополнам дали треба да одговориш на прашањата тоа зависи од самата ситуација ако со тоа ти се доведуваш во опасност од прекршок или кривично гонење тогаш не одговарај или најдобро е одговарај со дека не се сеќаваш, не си видела, итн.
Ако е со помала важност од една година ,слободно може да се замени,додека ако е со важност повеќе од една година,треба дополнително одобрение од надлежна служба во МВР.
Здраво на сите , сакав да прашам , да не знај некој , дали со вадење на работната дозвола при аплицирање на работа странство, не е потребна виза , туку таа работна дозвола всушност и претставува виза ??
Девојки телефонот не ми се уклучува. Не реагира ни на полнач, буквално ништо. Каде има добар сервис за мобилни, ама да работат брзо? Знам дека имаше еден во центар, кај рамстор т.е. кај тутунска одма кај автобуската на 57, ама дали уште постои тој?
Провери го најпрво полначит дали е во ред. Ќе го пробаш на друг телефон. Ако е во ред, со четка за заби исчисти го дупчето за полнење. Ако и тогаш не функционира сервис. @simoncelicius