дали децава два дена не идат у школо? затоа надвор катанга е? ич, ич не идат? @Oscar Lady извади ја сим картицата, и стави ја пак ако пак така покажува, може да е до чипот на картицата.Иди у мобилара утре може и до телефонот да е, нека проба некој да ти ѕвони дур покажува така, може се багнал нешо
Дали за да купам наочари за заштита (седам пред компјутер цело време) треба да идам на очен за диоптер да ми се измери? Само такви обични сакам, почнаа да ме болат
Можеш без диоптер и не треба да одиш да ти мерат. А ако сакаш можеш да измериш диоптер, може имаш мал и да земеш комплет со диоптер и заштита.
Пробав 5,6 пати да ја извадам и наместам пак ама џабе.. пак no sim card стои.. без телефон сум сега. Утре ќе го носам во Т-мобиле. Нема да го задржат нели? Се надевам ќе ми го направат .. се пробав и туторијали од јутуб со проблемов ама ништо.. Фала ти
Мобилара не у телеком Телеком е ако е до мрежата до операторот Зависи шо му е, не знам дали ќе го задржат
Да не знаеш случајно опсег на цена? Не ми е проблем, само да знам одприлика колку земаат за вакви очила.
Некои идат. Пример Корчагин, сабајле на југодрво беше фул. Ние идевме, тие што не протестираат ни влагаат на час.
Не. Јас носам диоптерски, и моите чинат од 100 еур нагоре зависи дебелината на стаклото, заштитните филтри, квалитетот итн. За обични не знам. Миа Костова рекламираше едни “барнерки” ги викаше, во Нептун се продаваа мислам, тие беа заштитни само без диоптер, види изгуглај. Edit: еве се тие https://instagram.com/barnerbrand_mk?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Проблем: Бр. 1 - стара сим картичка Бр. 2 - изместена сим картичка Бр. 3 - проблем со сим читачот Бр. 4 - софтверски проблем
Доколку сакаш само наочари со заштитни стакла, мислам во повеќето оптики има веќе готови, само да си избереш рамка (цената исто така зависи од рамката).
Здраво девојки, нарачав патики од Спорт М по прв пат нарачувам и пишува само нарачката ќе биде процесирана па ако може некој да ми каже како оди тоа? Фалаа
Нарачано е, немај гајле. Ќе ти стигне мејл кога ќе биде испратена и за неколку дена ќе ти пристигнат.