Јадете ли за постов од посните благи на кои пишува дека може да содржи траги од млеко,јајца итн... или дека во фабриката се произведуваат и продукти што содржат млеко ,јајца?
Знае ли некој да ми каже, го видов базенот во хотел Мирор (Бока ди Лупо), па сакам да прашам (за да си знам за во иднина), дали може да се влезе и да се користи базенот на еден ден (да се плати карта како и за секој базен) или мора да се земе соба во хотелот за таа услуга? Однапред благодарам на одговорот.
Да, на сите посни работи тоа го пишуваат, ама штом во главниот состав не содржи значи дека не содржи и многу глупаво е после пишуваат може да содржи. Е како ќе содржи, ако не ставиле? Јас си јадам без грижа на совест. Инаку гладна треба да останам Бидејќи не пишуваат така само на благи работи, туку и на други посни работи.
Затоа што се спремаат во исти садови, машини, површини со мрсните. Инаку, постот значи и одрекување од задоволствата ама денес сѐ е изреметено, така што најмалку е битно дали храната е посна посна или посна со траги од мрсно кога умот и душата не постат.
На сите работи тоа мора да го пишува од легални причини (у случај некој да е алергичен, да не може компанијата да биде тужена) Вака чув. Иначе не содржат.
Задоволна, купив ранче на почетокот на пандемијата ( односно летото ) го утрпав од носење нишо не му е до ден денес.
Сакам да поставам едно малку мутаво прашање. Дали некоја девојка, која има клуб картичка од Алфи техноцентар, би сакала да ми го каже бројот. Не живеам во Ск сакам да порачам еден сет за во градина но немам клуб картичка за да ми израчунаат попуст. Ми бараат 550ден за да извадам. Не би ве оштетила на никаков начин.