Дали утре официјално се честита Рамазан Бајрам? Другар ми рече дека демек денеска... Јас колку што знам утре и ме збуни малце. На интернет пишува од 1 април до 1 мај, дали денеска завршуваат постовите, а утре е празникот уствари?
На 2 телефона има моја емаил адреса, и сега кога вклучам google maps само од мојот тел ми стига локација каде сум се движела а од другиот тел не. Каде можам да проверам за другиот каде се движел?
Исти се состојќите, разлика во процентите од секое поради друга лабораторија миксала. Далерон е Америка микс по ново, парацетамол е постарата верзија. Исто колку Новалгетол и Аспирин/Аналгин се исти,... тотално различни. А во аптека = исти се, немаме новалгетол па замена ти нудиме. Прашај ме како прават лекови, јас сум од Баер прошлост, Аспиринот што го измислива, знам како ѓи прават лековите. Што имаат тоа ставаат, не те прашуваат за нус последици по крвни групи и генетика, снајди се или пробај од секое, а кога ќе ти се промени генетика “звц, што сега“. Еве како ѓи прават лековите (вклучено иста метода храна, суплементи, детокс, козметика... до недоглед): Ако е во австралија, има на палета избор црвена алга во концентрат да стави во крема, лек, суплемент,.. огромна концентрација на бета-каротен... Во америка или европа добива лиценца да го произведува но под друго име, подади Австралија не им испорачува црвена алга, се снаоѓа со изолат од концентрат од морков (поради бета-каротен), и кажува ова е “замена“. А друѓите состојки од масло, желатин или друѓи згуснувачи мораат да бидат присутни за компакност, балансот на концентрат од главното се нарушува. И ако земеш друга доза за баланс по милиграми останатиот дел прави малце различни реакции и активира субстанци што не би се активирале кај австралиската верзија, пример. И тоа ти е. Стави силикон (или тој на греење) во дупката пред шајката да ја заглавиш и остави да се исуши. Ако немаш, можеш со мастика исто, треба да чекаш пак ден да се засуши. Ако имаш ѓипс може и тоа, ама се рони, радикол е појак 2-3 грама од некој што реновира стан земи (ако е тешка рамката, сликата), останатите работи треба до продавници да идеш и купуваш цели паковања за 3 грама (па кај да го ставам ќе се исуши или стврдне). Лепак не, ретко кој можеш да го поклопиш со стандардни за ѕид бои /поликолор /хидроколор / или масна/ нитро... зависи од лепакот. Нај-јак лепак ти е епокси-ресин = епоксидна смола. Зависи што има внатре/одозгора, некои печени па смрзнати при одмрзнување генеририраат /создаваат слаби до појаки отрови. За секој зеленчук, овошје имаш на гоогле, само тражи на англиски, огромна листа на различни е (ако сакаш ќе ти пишам тука за секое). Барај ѓи по име, не по група, пример модар домат/патлиџан на балкан го викаат а покажуваат на eggplant и нема ништо во група на или со патлиџани (=кои се ацид овошје а не зеленчук), туку е фамилија на тиквици и мора да помине на врело бар 30 секунди пред конзумирање, слишно како црвен/црн грав мора да проврие најмалку 20 минути, инаку содржи отрови. Еggplant не се препорачува ни пред да се замрзне да се конзумира после топлински третман, но тоа се уште не го знаат... (јас еве ти кажувам). Тоа е најкритично, друѓите информации ѓи има на гоогле. Не е важно од каде ѓи набавуваат, поскапо и поново подолго ќе ти трае, бидејки новите се со златни контакти на батериите и не кородира металот, и поквалитетни легури на метал при изработка, со тоа и цените и додатно батериите се поголеми и поскапи. Линк за слика , тие од половина десно се поновите модели, лево се старите. Подебело и пократко тело имаат новите и бајаги потешки се . Ако истите ги најдеш наместо 3,000 мкд за 1,500 мкд на попуст како последни и чистат залиха, исто е , важно моделот. Од течноста ти зависи вкусот, со или без никотин. И нив ги има на попуст, негде и х10 разлики мкд. Прашај ѓи од продавницата од каде ја имаш купено да ургираат ако можат, но ретко,.. ако е како што напиша само еден сервисер потпишале договор за тој тип увозникот да има сервисер (сматрале нема многу да се расипуваат) и им одредуваат процент за сервис. Ако му се пренатрупале може има и финансиски проблем со процентот да покрие трошоци, па треба да регулираат увозниците за погрешна проценка. Да испиташ, ... следен пат најважно кога купуваш = поголем број сервисери појака фирма сервис со тоа заедно иде поголем број продаваат, и побрза услуга/помош, покрај гаранцијата повеќе години. Не го знам моделот, ако е поновите со специфични програматори, а под гаранција, ќе треба да чекаат да стигнат по пошта, обично се скапи и не чуваат во залиха. Ако е машина за облека, тоа е дигање раце на сите. Ако е за садови, ставај повеќе сол од предвиденото, пумпите прегоруваат иначе ако си во Скопје со хлор (па и во машина за облека лажица сол за превентива), или после 2-3 перења, една на празно со 2-3 лажици сол.. Највероватно, од пластиката и бојата на лаптопот зависи (може да е слаба хемија и да ја раствори комплетно пластиката), без видување (и допир) ретко кој може освен ако не го знае лично моделот од пред. Најдобро залепи налепница (штосна) одоздола и декор додека најдеш кој знае (лично). Или пробај со скалпел дали ќе се одвои, ако не се одвојува тогаш е сврзана во компакт реакција и само тотално специфични хемии можат да одвојат со растворување на дел од состојките лакот. Налепница.
Поголемата сума, освен ако не се мали па да израчунаат во рака носење, ако е 5 машини за перење сигурно е поголемата сума . Најлесно ти е да провериш на страницата, внеси ѓи производите, кликај до нарачка и до плаќање да ја видиш крајната сума што од картица би ти ја земале... Ако се мали и имаш “велосипед“ достава во ваша област, можеш да им се јавиш (која е процедурата).
Чичко (сите од татко страна, и стрина). Вујко ти е од мајката страна (ако има, и тетка). (имаш право глупо е, подобро по име, ама се вреѓаат :- ))
Размисли ако не е направено. Сопственикот ѓи има сите бенефиции како друѓите, и не треба работна позиција = сопственик. Но се скратуваат некои лични кога е пријавен на било каква должност, како вработените (во АВСРМ истакнати има различни “планови“), некогаш се бара пријавен, некогаш “неможе вработен“. Има мешани работи ако ти е свежа фирма, ... отиди до АВРСМ и прашај ѓи за двете опции. Придонеси и плати нормално пак може, се регулира. За некои гранки и области/струки имаш 5,000 евра неповратни за алатки и опрема, добиваш, но има услови, за друѓи има за додатни вработени,.. нај-добро кај нив, без рекла казала да сме ти.
Дали може анонимно да се пријави телефонски без оставање податоци за возење автомобил без таблици кој на преминување улица само што не те згазил, а после тоа уште и навредува и прети. Ова му се случи на мој близок, а јас бев сведок и сакав анинимно да се јавам без да оставам податоци за да го проверат, ем вози лудачки и без таблици ем псуе и се заканува.
Не можам да си ја најдам платената уплатница, најверојатно ми паднала некаде или ја имам изгубено, како може сега да потврдам дека сум платила а ја немам уплатницата.. Не платив преку електронско банкарство, туку со пари во филијала, дали би ми искочиле во пресрет да ми направат копија од трансакцијата или нз некако во банка, ако го знам датумот и часот на уплата? Се работи за уплата на буџетска сметка..
Би требало банката да ти издаде потврда дека си платила. А мислам и дека може преку министерство за финансии, дека мене еднаш ми ја згрешила уплатницата и ми издадоа копија и на неа дополнително пишуваше и министерство за финансии. Ми рекоа дека морало така бидејќи секоја трансакција поминувала прво низ министерство за финансии. Ако не ти завршат работа во банка, прашај во министерство.