Како се плаќа паркинг у Џамбо? И дали смее колата цел ден да остане таму? Дали со картичката што влагаш со неа излагаш, не се плаќа ништо нигде?
Влегуваш си земаш картичка, потоа кога ќе сакаш да излезеш си го плаќаш паркингот. На излез на рампата ја ставаш картичката во апаратот и тоа е тоа. Ако направиш сметка од минимум 300 денари во било која продавница внатре имаш 2 часа бесплатен паркинг. Инаку еден час е 30-40 денари не сум сигурна за точно.
Ако се вработиш го губиш правото на семејна пензија, мораш да си студент и да носиш потврда секоја година се дури не наполниш 26години, ако имаш брат/сестра кои учат/студираат префрлете ја семејната пензија
А кај се плаќа? Онде од задниот влез у Џамбо, до цвеќара, карши тој што продава маски? И што да кажам?
Ма двата влеза имаш да платиш. И до цвеќарата, а и кај главниот влез. Ја даваш картичката, ти кажува колку, плаќаш, ти ја враќа картичката и фискална и тоа е тоа. Едит. Ако имаш нешто купено до 300 ден, во рок од 2 часа да си паркирана, тогаш ја даваш при плаќање и фискалната од тоа што си купувала, памќе ти ја врати.
Па некои 30-40 ден од саат. Во тој случај и да купиш нешто внатре, не ти важи тоа, си го плаќаш целосно.
Имам светло кафена сукња, но сакам да ја офарбам црна. Каква боја за текстил да земам и каква е постапката доколку некој правел нешто вакво?
Девојки ми треба помош доколку некоја повеќе се разбира од ова: https://www.facebook.com/1682135795427160/posts/2745328789107850/ Што е разликата меѓу овие смарт часовници, планирам еден розев да порачам.
Една колешка фарбаше дел од црни панталони, знам дека цели ги потопуваше во црна боја која ја земала од продавница за бои и лакови/железара. Постапката била успешна.
Каде да купам vape како овие што ги рекламираат ама да може да се полни и да биде без никотинско и пишете ми цени ако знаете. Фала
Дали во пошта почнаа да примаат уплатници? Знам дека кога имаа проблем со банката, не примаа уплатници. Ако некој знае да ми каже дали се смени тоа. Фала