Каде во Скопје прават сетче со персонализиран балон и нешто чоколада, сакам да зеам за дипломирање на другар??
Сакам да прашам нешто т.е да се консултирам.. Во близина на местото каде што живеам сега брзо(месец/месец ипол) отворија ресторан за свадби/прослави, буквално секој ден скоро има музика од прослави, а петок сабота и недела има свадби и до 2-3 саат ноќе има музика, значи одма до куќа ни е, ги слушам како дома да си пуштам музика.. Дали има воопшто некој закон кој каде смее да отвара ресторан за свадби и дали има органичено колку треба да биде гласна музиката бидејќи ова веќе не се трпи.. Јас сфаќам и прослава и се, ама до куќа ни се, цело маало се жали, кога ќе почнат од 6 саат после пладне до кај 2-3 саат ноќе музика има а и се паркираат сегде, мир немаме..
Зависи каде во кој дел од Гр и какви ќе бидат трмпературите. Има луѓе што си пливаат низ цела година без разлика на тоа дали е топла или ладна водата. На пример , јас сум на северо исток и сега не би одела на море, температуриве се околу 25 степени, што според мене уште не е затоплено , водата е ладна. Надоле на југ сигурно е подтуго
Каде во Скопје имаше свежо набрано цвеќе на тезги што продаваа? Имам купувано од бабичка ама сега не ми текнува од каде. Сега сакам божур да купам ако најдам.. дали имате видено некаде?
Дечки дали некој знае кај спортската сала А1 лептокарија дали го отворија Луна Паркот?? На инста некаде прочитав дека на 15ти ќе се отварал демек? Имаше пред 2 години таму за истиот изглеа се работи... На поминување некој да не приметил да има вртелешки??
Во Аеродром,пред Веро,редовно има цвеќе.Ко да сум видела и божури,ако ти е уз пат прашај ги,сигурно ќе те упатат кој тоа во Лисече има.
Денес наводно имало свечено отворање на железницата кон Грција од Битола, има некои дополнителни информации?