И уште едно прашање,и за денес доста е од мене Вака пишувам во оваа тема,бидејќи гледам дека активноста е голема.Го имам ова руменило за лице,совршено е,во однос на бојата и тоа како стои на лице,преубава е.Но,ме загрижува една работа зошто вака се појавија грутчиња,дали е бидејќи јас го нанесувам со прсти а не користам четка за руменило? Дали некоја се соочила со ова? Инаку сеуште има рок да заврши,пишува дека трае 36 месеци. Ви благодарам
Не е. Згрутчување се создава од хемиски елементи (молекули) за давање енергија и сушење или влажнење на кожата во зависност каква е. Пример , организмот создава во себе во органите креатин кој дава енергија на околните ткива, ретко стигнува до кожата (посебно диабетес) , кога е форма tri-creatin-malate ке ја потроши водата од организмот (но тие што не можат да создаваат земаат “лекови“ по потреба), исто ако се намачка на кожа ке има соодветно дејство. Го има и хемиски се произведува. Слични субстанци и молекули се ставаат во различните пудри, талк и слични, и креми, ако се поквалитетни. Кога ке се измешаат боите, кај некои може да е веке истечен рокот, но кај повекето нови формули (поквалитетни) доволно е да се промешаат и се врака оригиналната структура. Згрутчувањето е од субстанци за трајност, не е ништо лошо.
Да. Со ставање кредит до 100 денари, добиваш 1 месец достапност. Со ставање кредит над 100 денари мислам 3 месеци итн. Не знам дали можеш да го вратиш. Ако е пуштен во продажба, многу тешко. Треба да се најде во кој салон е тој припејд број, па да се повлече.
Па најдобро така, ако долго време го имаш оставено без кредит. Туку добро ме потсети, и јас немам 3-4 месеци ставено кредит на припејд бројот на алармот што ми е, сега одма ќе ставам
Дечки ми треба итно одговор. Имаме дома некое мало кученце, не знам која раса е, некоја мешавина. Брат ми го нашол на улица и го донел дома. Го чуваме можеби месец дена, и од вчера нешто му е. Вчера мн малку јадеше, вода скоро ич. Денес не сака да стане, лежи, меѓутоа не реагира. Очите ги држи затворени, не јаде не пие. Диши плитко. И најчудното околу него купишта муви. Што може да му е? Ме фала страв. Не е вакцинирано бидејќи ни рекоа дека е мало.
Одма на ветеринар носете го, за жал не ќе да е на добро, не сакам да сум негативна ама... Ако може нешто ветеринар да направи, мене вака како што опишуваш мачето ми умре
Не е. Сабота е па не може/сака да дојде. Ако некој има контакт од некој кој би дошол дома во сабота нека ми пише. Во меѓувреме се мислам колку е паметно да му дадам со сила млеко со парацетамол преку шприц?
Не знам не сум имала потреба до сега да го правам. Јави се, прашај. Некаде читав дека е скап околу 35 000 ама не знам колку е точно ова.
Однеси го ти кај некој кој работи во сабота. Не можам да ве сфатам, прашувате што му е, а не се ни трудите да го однесите на ветеринар. Да беше дете исто вака сеедно ќе ти беше?
Па да бев во состојба да го однесам ќе го однесев. Се јавував на неколку што имаат доаѓано на домашна адреса но ете сабота е. Не знам зошто потреба да се паметува одма. Да не ми беше жал немаше да се потресувам. Боже какви негативни особи страшно. Излишна ти е споредбата со дете. @cresa-jagoda ти благодарам на помошта.