Сакам да прашам за што најчесто се користи етерично масло? Сакам да купам и да капнам неколку капки на обични свеќи дали ке мирисаат потоа?
Се зависи од квалитетот на етеричното масло. Има еден комплет можеш да го најдеш во Џамбо од ќерамички дел во чија внатрешност ја ставаш свеќата а горниот дел е вдлабнат и се капнува етерично масло. Од топлината која ја дава свеќата маслото се загрева и испушта мирис. Претпоставувам дека за етеричното масло да шири мирис треба да е загреано, па види пробај капни на оние малечки округлести свеќи. Или пак ако имаш миризливи стапчиња, пробај натопи ги со етерично масло и запали ги. (ама гледај да се со ист мирис) да не ги мешаш миризливите стапчиња од лаванда со етерично масло од ванила на пр. зошто не знам комбинациите од две различни миризби дали ќе дадат некој убав мирис. Јас имам ставено стапчиња (обични дрвени) во самото шишенче мислев ќе се натопат и ќе шират мирис, ама не. Инаку етеричните масла можеш да ги користиш и за масажа во кремата која ја користиш можеш да капнеш неколку капки. Можеш да ставиш во оние правосмукалки на пареа што работат така цела куќа ќе ти мириса. Јас дури имам ставено и во шишенце со шампон, само сестра ми доби алергија па престанав да ставам. Косата ми мирисаше убаво во наредните неколку дена. Види пробај на свеќите капни им неколку капки од маслото па мислам дека би требало да мирисаат.
Девојки каде можам да купам правопис на македонскиот јазик? И лексикон на македонски зборови? И колку чинат отприлика?
Женски ај кој ја има книгата "Повикот на дивината" дома нека ми пише лп,ми треба една маааaала услуга
Истово и мене ме интересира, ако знае некој поупатен нека каже, ќе ни излезе во пресрет, плус ако може и автор да ни препорача. Се надевам на повратен одговор. Фала однапред.
http://amanmk.wordpress.com/2012/12/01/подрачни-одделенија-на-дик-каде-может/ https://maps.google.com/maps/ms?msid=21 ... 2C3.532104
Девојки знае ли некоја каде се одржува саемот на жената сакам да го посетам,и ако некоја од вас има ускуство од тој вид на саеми нека ми пише дали вреди да се посети и што се случува на тие саеми.Имам само информација дека е од 06-09 овој месец.
Дали во Воена болница поточно Дерматологија се закажува? Имам упат за таму па незнам како оди точно оти не сум била до сега? И штрајкуваат таму?
Прехрамбена боја има по маркетите во кесички, а исто може да побараш и во продавници на Европа. (Само дали е органска или секоја прехрамбена боја се смета за таква не знам..)