Може,со дозвола од инспектор,доколку кажеш валидна причина ,зошто го менуваш,пр.оштетен,исполнет,заради подолготрајна виза итн.Се ова погоре доколку ти важи повеќе од една година,а за помалку,нема проблем исто како да е со измината важност,ниту се бара дозвола.
“Медицински фикус“ го викавме, го садевме во саксии, јас веке немам. Но имаше проблеми кај нас да расте, цветови тешко вадеше, тропска клима треба. Иначе исто име, го знаевме “black haw bark“. За попросто се разбиравме “медицински фикус“ мегу нас, што не значи дека е име, далеку од тоа. Ако некој уште чува во саксии, бидејки зимно време треба внатре да се пресели. Ако ти е ептен да го имаш, а нема никој, има семиња на алиексрес или wish, не се скапи.
Здраво. Како може од Македонија да се испратат пари во Германија на сметка во шпаркасе банка? Но да не е преку шпаркасе и во МК бидејќи во МК не познавам никој што има сметка во шпаркасе.
Да не те разочарам, ама мислам од хемиско бараат дома со ништо да не е третирано, не знам зошто ама барем мене така ми имаат кажано, доколку дома сум пробала да исперам кај нив ќе немало ефект. Попрашај си за секој случај.
Ако имаш од ЕУ држава сметка, за 5 минути се на другата сметка (тие што имаат договор со Англиска Банка) во круг на ЕУ, ... другите па и Мк повекето тресат глупости “про-фактура треба“ па се чудат зошто комерцијална ја игнорираат и стопанска наскоро. Види Халкбанк-а можда. Ако не, некои од дигиталните сервиси. ХБ и турските имаат СЕПА брз трансфер без верификација протоколи.
Скопско... Мислиш на топсифон од одвод ?? Жива сода ставив сега и му викам на мм уште една најдпв служба за дезинсекција викам !
На пазар. Инаку Гондола, Шик Лавци ќе ти скоцкат, оди втора смена и кажи дека виде овај и истиот чоек мене шо ми праеше ќе ти напрај.
Прашав и во соодветната тема, ама се решив и тука бидејќи оваа тема е поактивна. Дали некој од Скопје што е корисник на А1 има проблеми со телевизија, нема канали од вчера?
Дали ако паркирам во зона во која што вели дека паркирањето е од 7 наутро до 11 навечер, а јас планирам да ја оставам колата после 11 треба да пратам само порака за крај или како? Ќе ми биде наплатено за часовите после 11? Или не е дозволено паркирање по часовите што се истакнати на таблата?
Малата фрлила упалјач во шоља го видов дури кога пуштив вода значи замина... дали може да се направи проблем ?
Јас колку што знам од 7 до 11 се наплаќа, а после тоа не, ќе ти стигни самото порака за крај на паркинг затоа што поминало времето за наплата, нема да ти наплатат после 11, а можиш и ти да пуштиш порака за крај во 11 часот
Добро, зошто вака ми пишува на датумот? До вчера беше нешто друго , нешто на Ѕ, и плус број претходен на денешниот ден.