Првин би одбрал дипломирање бидејќи таа диполома ќе ја имам цел овој живот. А праксата и вработувањето можат да траат привремено, кратко, долго, трајно... не се знае. Но како е најдобро за твојот личен живот, само ти лично можеш да одлучиш.
Јас би ја избрала праксата, затоа што ако нешто имам научено, тоа е дека искуството работно вреди. И да ти се одолжи дипломирањето, ќе имаш пракса, па можеби и работно место - во CV да ставиш, што ќе ти вреди кога ќе дипломираш, а тоа ќе се случи секако. Плус, 5-6 испити не се малку, јас би сакала полека да учам и да полагам, па така тоа што ќе идеш на пракса е само плус. Ако тебе тоа ти звучи примамливо, она што ќе го соработуваш таму, зграпчи шанса. Со среќа секако.
Дали знае некој како се вика продавница во гтц на најгорниот спрат, карши бутик дона. Мало продавниче за свечени фустани е ..
Би го завршила факсот. Со пракса и потенцијално врабптивање само ќе го одолговлечиш и многу потешко ќе го завршиш. А ако со незавршен ти се нудат прилики за вработување, какви тек ќе ти се нудат со комплет диплома. Ќе работиш цел живот, не се секирај.
Zdravo denes zemav pripejd karticka vo A1 i brojat pocnuva so 076, dali e vo red neli porano za A1 bese 077 i 078? Pozz
Туууј се задомаќинив на темава, секој ден ве малтретирам со некое прашање. Епа за денес ова: Ми треба некој кој може да направи апликација за телефон и таблет која би изгледала како детска игра (со човечиња кои мрдаат, зборуваат и сл.). Не би да гњавам тука со детали, прашањето ми е просто: дали има некој кој би ми го препорачале кој работи со вакво нешто и дали знаете колку отприлика чини ова? Многу би ми значел некој одговор бидејќи ова е скроз ново за мене и не знам кај да се обратам.
Дечки што се случува со водата од чешма? Јас пред некој ден добив совет од блиска никако да не се пиела водата од чешма, ај не ја сфатив сериозно но?
Штип веќе секој ден има проблем со водата, цели населби се без вода по 12 и повеќе часа. Работат демек на санација и откако ќе дојде ваква е.