@Kumanovkaa или некој од Куманово што во скоро време бил во Пелинце, да ми каже дали ресторанчето таму работи за сигурно?
Сакам да прашам нешто. Знам дека при голема сума на здравствени трошоци во болница фондот за здравство рефундира дел од трошоците. Многу не се сеќавам околу тоа, знам бидејќи како мала имав сообраќајна незгода па од трошоците ни рефундираа нешто. Е сега ме интересира тој процес, ако некој знае повеќе и ме упати. Ние сме со синот на КАРИЛ ама трошоците за родител како придружба биле големи. Па ме интересира дали ќе можам да рефундирам нешто
Смеат. Алфашите, интервентна смеат да те тресат до гола кожа, без гаќи може да те тресат, и колата исто.А обичен џандар, униформиран не смее ништо, освен да ти рече ,,извади сѐ од џебовите”.Овие другиве имаат право на тресење.И жена смее да те тресе (машко си мислам, така?) А пошо сте седеле у парк, затоа и сте заработиле тресење.Навечер у Градски, 90% од тие што седат, или дуваат или прават нешто повеќе, и секоја вечер има тресење, дали од алфи, дали од ЕИП.