Тоа по договор со надредениот. Ако работи матичен лекар во сабота, можеби може да отвори боледување, ама не верувам. @Alishan30 сигурно може да каже точно. Не може ретроградно. Помина времето кога можеше, сега системот не прифаќа внесување не било што со изминат датум.
А да се отвори од утре а да почне да важи за од сабота? Не можи матичен да врака, може само да достави до комисија дали може во некој Х случај да врати и само ако дозволи комисијата инаку нема шанси
Не може, по закон. Тој што ти дал ако му направат контрола, ќе го казнат. Може во сабота ако работи матичниот. Јас работам, и отварам боледување и во сабота. Може и во петок да се внесе преглед а да се пише прв ден на боледување од утре (сабота). Ретроградно неможе да се даде боледување, освен од денот кога е внесен преглед. Освенако има некаков извештај болниот дека бил тој ден на специјалист, па имаме оправдување и во забелешка ја запишуваме причината за отварањето. Така сме и ние покриени, или со лекарска потврда од итна помош, исто доказ е за да не оправда за ретроградно отварање на боледување
Значи тоа ме интересира, дали може да од денес да пише боледување за од утре? Ама притоа да не се види тоа во извештајот?
Дали доколку си сам можеш да посвоиш дете или мора во брак да си? Каде можам да прочитам повеќе која е процедурата за посвојување и дали може да посвоиш доколку немаш државјанство од тука?
Тоа ќе прашував, дали се исти ко тогаш. Јаоо какви беа ееј! Такви пецива немав пробано во Охрид никогаш, па ни сега кај нас не се многу за фалење. Обични пецивца. Ко студентка ко пробав таму првпат, а бе наслада невидена. Тоа по полноќ да одам да купам, а замисли Автокоманда нели беше полна манијаци, додуша ко сегде де, јас сама ни пет ни шест. А инаку големки се ко тогаш? Штета што ги смениле, ех бе 11 години поминаа кога?? Ко друго време тотално да беше
Некој што се разбира од шминка течна пудра, коректор, контура, камена пудра па хајлајтер така ли оде по ред? И дали може контура без течна пудра бидејќи никогаш до сега не сум користела
Е поминаа.. И ние тој период нонстоп јадевме од таму. Маж ми е од околината, па он ги знае повеќе. Мислам еднаш рече дека починал Тохе Тохе мајсторот првично што си готвел, сега син или некој друг е... Но Тохе си се вика уште. Пред некој ден земавме, убаво беше ама не се споредува со од тогаш тие пецива
Ја симнав апликацијата на Телеком за да платам сметка но никако не ми успева...има некој што плаќа онлајн сметки на Телеком да ми помогне најбрзо што може?
E-сметка на веб страната на Телеком е најдобар начин. Се регистрирате, внесувате лични податоци и имате увид на сите услуги кои ги користите од нив, воедно и опцијата за електронско плаќање на сметки. https://mojtelekom.mk/Bills/Ebill
Здраво девојки, ми падна тешок предмет на ламинат и се оштети ламинатот, нешто со што можам да ја затворам дупката?