Дали може да ми помогнете како да ги исперам патикиве(сликава е дента кога се купени) ги фати малку вода црвеното одма пушти боја. Чаре некое?
Дали може во менувачница да дадат факс пари? Купив 200 евра едната е поголема од другата не многу, малце скроз и на едната има од страна како нешто сребрено на другата не едната е од 2002 год другата 2019
Mi treba kontakt od student od skopje, koj saka da zaraboti nekoj honorar. Poveke info dobivate vo lp
Дали постои збор кој го опишува моментот кога богатите се залагаат за да се збогатуваат повеќе? Нешто ко капитализам, непотизам, од тој ред на зборови е. Сѐ мислам дека го имам чуено некаде терминот, ама никако да го најдам по гугл. Capitalist inequality ми искача.
Едноставно капитализам е тоа. Најдов ова на редит: https://www.reddit.com/r/words/comments/9s8k2e/is_there_a_word_the_means_the_rich_get_richer/ Некој што скроз исто ко тебе прашува, ама не мислам дека се тие зборови што ги бараше.
На подарок имам добиено сребрен накит кој од носење има дисколорација на некои места. Дали можам некако дома да го оправам ова или му нема спас?
Оксидирало среброто? Има по интернетов повеќе начини за чистење на сребро, изгуглај. Јас со сода бикарбона и паста за заби имам чистено. Само со паста мириса на пастата после, сода ми е боље. Има начин со вриење во сад покриен со al фолија и сода ама и само да затрлаш со сода и водичка малку обично излегува црното.
Имаме проблеми со тинејџери шо се берат пред зграда и урлаат до доцна(02-03ч). Секоја вечер се вика полиција ама очигледно не помага, секоја вечер е пак истата приказна. Дали има некое долгорочно чаре, зашто полицијата изгледа не ги казнува…?