Некои членови кои живеат во Битола и Охрид да ми кажат дали врне моментално? И дали викендов ќе има услови во Охрид за на плажа?
Не знаев каде да прашам. Дали со ова EcoFly значи дека ќе имам само рачен багаж, а не и куфер за долу? Или само немам екстра. Првпат резервирам, па да се осигурам ако е така да изберам ExtraFly.
Добро луѓе, што е со овие од ПИОМ? Во фирмите доставуваат пресметка на стаж при што во вкупниот збир долу со години, месеци, денови, 2022 година ја нема воопшто засмета о иако работниот однос трае. Дали тој М1 образец се прави во суштина кога годината ќе заврши, па потоа внесуваат и засметуваат? На е- работа собирав сама, имам 8 месеци повеќе, а во пресметкава во збир тоа го нема. Доведуваат во заблуда со тој вкупен збир.
Значи се е ок? Кога ја видов збирната преписка, си реков леле мајко зарем и при оваа модерна технологија ќе биде фалат години стаж.
И јас вака се извадив од памет се додека не ми кажаа дека тековната година се става кога ќе заврши. Не се секирај се е во ред, ако после 2022 забележиш дека ти фали или имаш некаква дупка кај што не треба да ја има, оди во пиом и прашај зошто и кои документи ке ти требаат да ги приложиш како доказ
Здравоо Вакаа сега јас имам андроид телефон и google photos t.e. кај што др сочувуваат сликите што ги бришам покажува дека нема меморија и веќе нема да зачувува слики Али тоа само им правеше бек ап на сликите и сега неќр Пишува купете простор Чаре?
Да си купиш повеќе гигабајти, нема друго. Освен да префрлисх на компјутер па на некоја екстерна меморија
Дали некој знае колку најмногу време пред да помини датумот на важност на пасошот може да се извади нов?
До една година пред истек може без проблем да извадиш нов,додека со важност над година треба да образложиш валидна причина зошто го бараш тоа(поради,оштетеност,виза,итн) и потоа со дозвола од надлежен инспектор може да добиеш нов пасош.
Не можам со сигурност да тврдам, ама мислам дека не постои такво ограничување. Само доколку е важечки стариот пасош кога поднесуваш за нов, треба да го доставиш заедно со барањето за да не можеш да патуваш додека трае постапката. Секако сите треба да ги замениме пасошите (да се додаде Северна) најдоцна до 12.02.2024 година. Не знам дали некој се јавува на телефониве ама можеш да се обидеш да дознаеш телефонски.
Дечки, нешто ме интересира. Требаше да букирам соба за роднина во хотел близу мојот град, бидејќи прв пат го правам ова имам некои нејаснотии, кога избирам каква соба сакам во податоците ми бараат да внесам домашна адреса, зошто?